Damjan v vetrovni loteriji 9., Prevc 15. in Semenič 18.

Na peti posamični tekmi smučarjev skakalcev v tej sezoni svetovnega pokala je bil znova izkušeni Jernej Damjan, ki je v Titisee-Neustadtu osvojil 9. mesto. Točke tudi Petru Prevcu na 15. in Anžetu Semeniču na 18. mestu.

Nemški Titisee-Neustadt je po dolgotrajnem čakanju zaradi neugodnih vremenskih razmer – organizatorjem je najprej nagajal novozapadli sneg v izteku skakalnice, nato še dež in veter, dočakal posamično tekmo smučarjev skakalcev, peto v tej sezoni.


Zmagovalni oder današnje vetrovne loterije [foto: GEPA]

Vetrovno loterijo, ki jo je žirija tekmovanja skušala uravnavati predvsem z višanjem naletnega mesta, je naš prvi tekmovalec, Tilen Bartol končal izven dobitnikov točk na 36. mestu. Skočil je 109 metrov, zbral pa je 73.5 točk. Bolje je šlo ostali trojici. Peter Prevc je s 129 metri in 104,4 točkami tekmo znova končal med najboljšo petnajsterico, bil je točno 15. Prevc je po tekmi razmišljal takole: “Glede na to, kako se je vse razpletlo, sem danes kar zadovoljen z izkupičkom. Dolgo smo čakali, da se vse začne, bili velikokrat pripravljeni, pa je trajalo dolgo, da se je zares začelo. Nato se je vse odvilo kar ekspresno, kot tudi moj skok. Nič posebnega, a tudi brez večjih napak, tako da sem kar zadovoljen, saj se je tudi vetrovno vse izšlo kar solidno. Glede na zadnjo tekmo je to napredek, saj takrat nisem bil v finalu. Skoki se počasi izboljšujejo, dvigujem nivo skakanja in videli bomo, kam bomo prišli.

Malce za njim je končal Anže Semenič s 124.5 metri in 102,1 točkami, ki je bil 18.. Najboljši je bil na koncu znova izkušeni Jernej Damjan s 129.5 metri in 112,8 točkami na 9. mestu. “Danes je bil dolg dan. Že ko smo prišli na skakalnico, smo vedeli, da se stvari ne bodo takoj začele, vmes je izgledalo, da se sploh ne bodo, a se je le vse toliko umirilo, da so eno serijo lahko izpeljali. Jaz sem na vrh skakalnice odšel samo zbran na svoj skok, kaj se bo pa zgodilo v zraku, pa je bilo danes težko reči. Na koncu se je vse kar lepo izšlo in sem zelo zadovoljen z 9. mestom. Verjetno so mi pomagale tudi izkušnje, vsaj kar se mirnosti pred skokom tiče. Sicer pa se mi je zdelo kot pred vsakim skokom tukaj, saj sem razen včeraj v finalu vedno skakal z vetrom v hrbet. Nič ni bilo drugače, kot v prejšnjih skokih,” je po vikendu v Nemčiji povedal Damjan, ki je v skupnem seštevku na 8. mestu.

Deževno tekmo je dobil najboljši skakalec v tem trenutku, Richard Freitag s 145 metri ter 128,4 točkami. Za dvojno zmago Nemčije je poskrbel Andreas Wellinger s 139.5 metri in 126,0 točkami, tretji je bil Norvežan Daniel Andre Tande s 135.5 metri ter 122,5 točkami.

Svetovni pokal se naslednji konec tedna nadaljuje v švicarskem Engelbergu. Goran Janus je že potrdil, da bodo tam skakali vsi štirje Slovenci, ki so Slovenijo zastopali danes in včeraj na ekipni tekmi, preostala trojica pa bo znana po treningu med tednom v Planici. O današnji tekmi pa še: “Dolgo čakanje, pravi mali maraton. Odvila se je ena serija, rezultatsko sem zadovoljen z deseterico. Videlo pa se je, da enostavno na taki tekmi moraš biti ob pravem trenutku na pravem mestu. Za trenerje taka tekma ni dobra. V redu je, da ni prišlo do poškodb, to je najbolj pomembno. Bila je loterija in to je to.


Rezultati: Svetovni pokal .: Titisee-Neustadt
Izjava: Jernej Damjan (.mp3)
Izjava: Peter Prevc (.mp3)
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment