Damjan z 18. mestom do vodstva v poletni veliki nagradi

V avstrijskem Hinzenbachu se je končala predzadnja tekma letošnje poletne velike nagrade. Po prvi seriji je najboljše kazalo domačinu Gregorju Schlierenzaurju, ki je s skokom 91,5 m vodil pred Čehom Romanom Koudelko in Nemcem Richardom Freitagom. Tekmovanje je potekalo v rahlem vetru v prsa, zaradi česar so tekmovalcem od skupnega seštevka odbili nekaj točk.


Roman Koudelka je bil prvič najboljši na tekmi poletne velike nagrade [foto: Ania Trybus/smucka]

V finalni seriji je najprej močno napadel Nemec Marinus Kraus, ki je s 89,5 m po prvi seriji zasedal peto pozicijo. V finalu je pristal pri 89,5 m in napovedal pohod proti zmagi. To mu sicer ni uspelo, saj je bil zaostanek za najboljšimi vendarle prevelik. Na koncu je zasedel tretjo mesto. Pred njim sta se uvrstila še Schlierenzauer, ki je v finalni seriji moral priznati premoč Koudelke, ki se je tako razveselil premierne zmage v tem rangu tekmovanja.


Jernej Damjan praktično že zmagovalec poletne velike nagrade [foto: GEPA]

Izmed slovenskih predstavnikov sta točke tokrat osvojila le dva predstavnika. Najboljši je bil Jernej Damjan, ki je po “prvem polčasu” zasedal 18. mesto, enako pozicijo pa je obdržal tudi po finalnem nastopu. Ljubljančan je s tem prevzel vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade. Ob dejstvu, da na zadnji tekmi, tako kot na današnji, naj ne bi nastopil najbližji zasledovalec Norvežan Phillip Sjoeen, je Damjan že zmagovalec poletne velike nagrade. “Letošnjo poletno sezono si bom zapolnil za vse življenje. Pred pričetkom cilj vsekakor ni bil osvojiti skupni seštevek poletne velike nagrade, temveč le tekmovati. Do današnje tekme sem odskakal veliko tekem nasproti tekmecem in sem nasproti njim nekoliko utrujen. Moji skoki gredo v pravo smer,” je po tekmi dejal Damjan.

Do točk je tokrat prišel še Jure Šinkovec, ki se vrača po poškodbi. Član SSK Sam Ihan je bil tokrat 22. Blizu uvrstitve med najboljšo trideseterico je bil tudi Rok Justin, ki je na 35. mestu za točkami zaostal za 1,4 točke. Nejc Dežman je bil 44. in Miran Zupančič 46.

Zadnja preizkušnja sezone bo prihodnjo soboto v nemškem Klingenthalu.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hinzenbach


Leave a Comment