Daniela Iraschko-Stolz nadaljuje primat

Skakalke so v nemškem Oberstdorfu opravile še z drugo tekmo. Kar 61 tekmovalk se je sprva pomerilo na kvalifikacijah, kjer je izmed slovenske šesterice izpadla le Barbara Klinec, ki je zasedla 47. mesto.

40 najboljših skakalk se je zatem pomerilo na sedmi tekmi sezone, kjer je najboljšo dnevno formo prikazala Daniela Iraschko-Stolz. Avstrijka je vodila že po prvi seriji, kjer je uprizorila odličen skok dolg 97,5 m, v drugo pa je s 89,5 m obranila prednost pred zasledovalkami. 32-letnica je tako ponovila sobotno zmago ter v svojo statistiko zabeležila sedmo zmago v karieri. Drugo mesto je pred domačimi navijači osvojila Carina Vogt (96,5 m; 91,0 m), tretja pa je bila Kanadčanka Taylor Henrich (93,0; 95,5).


Daniela Iraschko-Stolz je dobila obe tekmi v Oberstdorfu [foto: GEPA]

Po prvi seriji je odlično kazalo Špeli Rogelj (93,5; 81,5), saj je bila tretja za Iraschko-Stolzevo in Vogtovo, a je morala v finalu zaradi neugodnega vetra enkrat zapustiti zaletno rampo. Na koncu je v letošnji sezoni najboljša Slovenka zasedla sedmo mesto. ″V finalu sem naredila slab skok. Se zgodi, a sem se iz te tekme veliko naučila. Naprej grem še vedno z dobrimi občutki. Uvrstitev je še vedno med najboljših deset, zaradi česar je cilj izpolnjen. S skoki ne morem biti zadovoljna, predvsem z drugim ne. Za boljšo uvrstitev bo potrebno še nekoliko potrenirati. Morda je pri finalnem nastopu nekoliko vplival tudi odhod z zaletne rampe, vendar se moram tudi na to navaditi. Nisem šla prvič dol iz rampe, tako da mislim, da to ni tako veliko vplivalo,″ je po tekmi dejal Rogljeva.

Tik za najboljšo deseterico sta se razvrstili Eva Logar (88,0; 84,0), ki je bila 11., in Maja Vtič (82,0; 86,0) na 12. mestu. Točke sta osvojili še Urša Bogataj (84,0; 84,5) na 16. in Katja Požun (84,0; 81,0) na 22. mestu.


Finalni nastop se Špeli Rogelj ni posrečil [foto: GEPA]

Današnja tekma je bila še težja od včerajšnje. Žirija je varčevala z naleti, zaradi česar ni bila lepa tekma. Vendarle je bila za vse enaka. Omogočila bi lahko nekoliko višji nalet, da bi dekleta v vzvratnem vetru lahko skočila nekoliko dlje. Špela je naredila lepo napako na mizi, zaradi česar se ne moremo zgovarjati na slabe razmere. Napaka je bila njena. Ve, kje jo je storila, zato jo ne skrbi, da jo naslednjič ne bi odpravila. Dekleta niso prikazala najboljših skokov v vetru v hrbet. Maja in Eva sta v takšnih razmerah dokaj močni, danes sta končali tik za najboljšo deseterico. Z razpletom ne smemo biti nezadovoljni, veseli pa tudi ravno nismo. Lahko bi bilo čisto drugače kot je bilo po prvi seriji,″ je po tekmi dejal glavni trener Stane Baloh.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v avstrijskem Hinzenbachu, kjer bosta tekmi na sporedu v soboto in nedeljo. Slovenija bo nastopila vsekakor s petimi tekmovalkami, ki so danes prišle do točk, morebitno šesto potnico pa bo strokovno vodstvo sporočilo na sredini tiskovni konferenci.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberstdorf


Izjava: Špela Rogelj (.mp3)
Izjava: Stane Baloh (.mp3)


Leave a Comment