Deseterica Slovenk nastrojenih za Ljubno

Ljubno ob Savinji bo ta konec tedna za Valentinovo (14. in 15. februarja) gostilo svetovni pokal v ženskih skokih, zato so slovenske skakalke razgrnile svoje cilje pred domačimi tekmami. Na Ljubnem bo nastopilo deset Slovenk. Poleg stalnih potnic Maje Vtič, Špele Rogelj, Urše Bogataj, Katja Požun, Eva Logar, se od A reprezentantk vrača tudi poškodovana Anja Tepeš, pridružili se jima bodo še Anja Javoršek, Anita Seretinek, Julija Sršem in Barbara Klinec.


Slovenske skakalke so pripravljena na Ljubno [foto: Matevž Peršin/SZS]

Stopničke so tri, nas pa je več

Stopničke so tri, nas tekmuje malo več, z dobrimi skoki bo rezultat vrhunski, bomo videli, ne vidim v prihodnost. Ne poznamo dobro skakalnico v Ljubnem, skakalnica je težja, hitro se je treba prilagodit, kar pa nam paše,″ je dejala Špela Rogelj, ki je v letošnji sezoni na prvi tekmi v norveškem Lillehammerju slavila premierno zmago. Današnji dan je za trening izkoristila le Maja Vtič, ki se je skupaj z glavnim trenerjem Stenom Balohom pripravljala v Planici. ″Vsekakor je pred domačo tekmo nekaj pristiska, je pozitiven pritisk, tekem se veselim ker bodo tudi domači navijači, ki nas skoz spremljajo, pričakujem dobro vzdušje, vedno je dobro organizirano, se veselim Ljubnega.

Vse pripravljeno

Kot zatrjujejo organizatorji je za najboljše skakalke na svetu na Ljubnem že vse pripravljeno. Predsednik organizacijskega odbora Rajko Pintar je sporočil, da je trenutno na tekmovanje prijavljenih 45 skakalk iz 13 držav, zato se obetata zanimivi in napeti tekmi.

Leave a Comment