Deseto mesto za Čebaškovo v Ruki

Drugi dan tekmovanj v finski Ruki sta prišli na vrsto preizkušnji v prostem slogu, 5-kilometrska za ženske in 10-kilometrska za moške. Slovenija je imela na startih znova četverico tekačic in enega tekača.

Po včerajšnjih sprintih, na katerih naši ekipi ni uspel preboj v četrtfinale, so bili danes nastopi boljši, predvsem tisti Alenke Čebašek. Le-ta je skozi celotno preizkušnjo držala visok tempo, bila na prvem merjenju vmesnega časa sedma, na drugem pa celo peta. Ob prihodu v cilj je zasedla deveto mesto, na kar jo je prehitela le ena tekmica. S 37.5 sekunde zaostanka za zmagovalko je prišla do svoje tretje najboljše uvrstitve na tekmah svetovnega pokala, na jutrišnji zasledovalni preizkušnji pa bo startala 16. po vrsti, 45.3 sekunde za prvo tekmovalko.


Alenka Čebašek [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Precej boljši rezultat je danes dosegla tudi Vesna Fabjan, ki je startala med zadnjimi, na koncu pa zasedla 39. mesto. Lea Einfalt je bila 46., Nika Razinger 50., Miha Šimenc, ki bo decembra dopolnil 20 let, pa je na svoji drugi preizkušnji med svetovno elito zasedel 86. mesto.

Do zmage je prišla Norvežanka Therese Johaug, sledili sta ji Švedinji Charlotte Kalla in Ida Ingemarsdotter, v moški konkurenci pa je slavil Norvežan Martin Johnsrud Sundby, drugi je bil Kanadčan Alex Harvey, tretji pa Švicar Dario Cologna.

Glavni trener Marko Gracer je po tekmi dejal: ″Alenka se je izkazala, naredila zelo dober rezultat in jo lahko pohvalimo. Za Vesno je rezultat soliden, res pa je, da je imela številko precej zadaj. Lea je imela malo ‘hendikepa’ zaradi številke ena, proga ni bila zvožena in smuči niso dobro stekle. Nika ni tekla odlično, a s stanje izboljšuje, rekel bi, da je bil tek povprečen. Začela je počasi, malo bolj previdno. Gledano v celoti moramo biti zadovoljni, sploh glede na včerajšnje rezultate. Danes se je prikazala malo bolj realna slika. Tudi za jutri ima Alenka precej dobro izhodišče, včeraj je sicer pridelala nekaj sekund, a bo vseeno lahko prišla do dobrega rezultata.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruka (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Ruka (m)


Leave a Comment