Devet biatloncev na mladinskem svetovnem prvenstvu

Svetovno prvenstvo mladincev in mlajših članov letos poteka v Združenih državah Amerike, kamor so že pred tednom odpotovali Urška Poje, Tina Mlakar, Anthea Grum, Žan Petrinčič, Mitja Drinovec, Luka Plahuta, Miha Dovžan, Primož Pančur in Vid Zabret. Odpravo v Presque Isle vodita trenerja Robert Sitar in Matjaž Curk s pomočnikom Mihom Podgornikom.

Tekmovanje je zgledno organizirano, zadovoljni smo z namestitvijo, le precej hladno je, saj se termometer spusti tudi pod -10 stopinj Celzija in občasno se pojavlja močan veter,” je preko luže poročal vodja slovenske reprezentance Robert Sitar.

Podeljeni so bili tudi že prvi kompleti medalj za uvrstitve na šprinterskih preizkušnjah. Med mladinkami je slovenske barve najbolje zastopala Urška Poje, ki je zasedla 23. mesto (1,2), 32. je bila Tina Mlakar (1,2) in 44. Anthea Grum (3,3). Pri mladincih se je najbolje odrezal Mitja Drinovec s 34. mestom (4,1). Žan Petrinčič je osvojil 44. mesto (3,3,) in Luka Plahuta 50. (3,2).


Urša Poje [foto: Tomaž Šušteršič]

Veter v sunkih

Na tekmah mladinskih kategorij je pihal veter v sunkih, zato smo imeli kar nekaj težav s streljanjem. Fantje so na treningih zelo dobro streljali, tekma pa je žal pokazala drugačen obraz. Tekaška forma je na primernem nivoju, kot smo jo načrtovali, zato smo si še toliko bolj želeli višjih uvrstitev, ki so jih posamezniki tudi realno sposobni,” je komentiral nastope mladincev Sitar.

V kategoriji mlajših članov je bil najbolj uspešen Primož Pančur, ki je s popolnim streljanjem zasedel 18. mesto. Dve mesti za njim se je uvrstil Miha Dovžan (1,0), Vid Zabret pa je s 44. mestom (2,1) zaokrožil slovenske nastope v tej kategoriji.

Imeli smo več sreče z vetrom, zato so bile tudi strelske predstave boljše. Pančur je opravil zelo zadovoljivo, Dovžan pa se mora še nekoliko sprostiti, saj verjamemo, da je sposoben mnogo višjih uvrstitev. Z nastopi v tej kategoriji smo še kar zadovoljni,” je še enkrat strnil razmišljanje o slovenskih predstavah Robert Sitar.

V naslednjih dnevih bodo tekmovalke in tekmovalci nastopili še v zasledovalnih, posamičnih in štafetnih preizkušnjah. Prvenstvo bo zaključeno 7. marca.

Leave a Comment