Domen Prevc: “Počutim se kot 3-letni otrok”

V Planici je danes potekala novinarska konferenca pred 65. novoletno turnejo v smučarskih skokih. Na njej so bili prisotni vsi Slovenci, ki bodo na turneji tekmovali in glavni trener Goran Janus.

Sedmerica Domen Prevc, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Cene Prevc, Jernej Damjan, Rok Justin in Anže Semenič bo branila barve Slovenije na uvodu novoletne turneje, ki se bo začela s kvalifikacijami 29. decembra v Oberstdorfu – dan pozneje bo prva preizkušnja.

V četrtek bo v Planici tudi državno prvenstvo, kjer ne bo nastopil oboleli Tepeš in Peter Prevc. Slednji se bo nekoliko odpočil.


Domen Prevc [foto: SZS]


Izjave
Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo
Lepo pozdravljeni v najkrajšem dnevu leta, kateremu sledi najdaljša noč. Vesel sem, da je za fanti dober začetek sezone, pred njimi pa so še tri velika tekmovanja – novoletna turneja, svetovno prvenstvo in finale v Planici. Kakor se je začelo, smo lahko zelo zadovoljni. Ob tem ne smemo pozabiti na uspehe ekipe v celinskem pokalu, rad bi se zahvalil tudi našim trenerjem v DPNC Kranj. Danes pa bi reči želel predvsem nekaj – vem, da ljudje potrebujejo pomoč, takrat ko jo res potrebujejo in zato bi v imenu vseh tukaj zbranih rad poslal pozitivno misel našemu Ernestu (o. p. Prišliču) v UKC v Ljubljani. Po tragičnem dogodku tukaj v Planici se stanje iz dneva v dan izboljšuje in samo upam, da glede na to, da je že trkal na vrata reprezentance, da bi to kmalu spet lahko počel in nas razveseljeval z dolgimi poleti v Planici. Vse kar sodi k božično-novoletnim praznikom, naša misel se vrti tudi okrog njega. Želel bi si, da ga čim prej lahko vidimo na kakšni tiskovni konferenci.

Jožko Križan, direktor Smučarske zveze Slovenije
Prva perioda sezone je za nami in veseli me, da naši orli letijo visoko. Pred nami je praznični božični čas, rad pa bi se zahvalil vsem partnerjem, sponzorjem za podporo in tudi Nordijskemu centru Planica, da je tu vse pripravljeno, da ekipe lahko v miru delajo in trenirajo. Zahvalil bi se tudi medijem, ki nas spremljate in poročate o nas. Fantom in dekletom pa v teh dneh želim veliko miru, veliko lepih in dobrih treningov, občutkov in tistih trenutkov, ki jih skozi sezono ne bo malo. Iskrenosti, mirnosti in prazničnega vzdušja!

Goran Janus, glavni trener slovenske skakalne reprezentance
V ekipi je prišlo do spremembe. Že na pred sezono smo napovedali, da bomo ekipo po Engelbergu, če ne bo šlo, zamenjali. Poleg dobitnikov točk so z nami še Rok Justin, Anže Semenič in po poškodbi kolena Jernej Damjan. Upam, da bomo lepo izkoristili Planico za dober trening. Kar se tiče jutrišnjega državnega prvenstva nimam pričakovanj, to je stvar klubov. Z moje strani imajo fantje prosto.

Jurij Tepeš
Malce se me je lotil prehlad, a kar je potrebno narediti, je potrebno. Vesel sem dobrega začetka sezone. V nadaljevanju se bom prepustil, rezultata ne bom izsiljeval. Sigurno mi še kar nekaj manjka do prve deseterice, a sezona je še dolga in sem optimističen.

Anže Semenič
Na novoletni turneji sem bil že lansko leto, sicer bolj kot turist, a tam sem bil. Na turnejo grem bolj veselo kot v lanskem letu, z boljšimi občutki. Bomo videli.

Cene Prevc
Danes je bilo na treningu bolj žalostno. Veliko stvari bo potrebno popraviti. Največ pozornosti bom moral posvetiti vožnji skozi radius na naletu.

Jernej Damjan
Tudi jaz nisem vedel, kako se bodo stvari po operaciji odvile. A kaže, da tista prva operacija ni bila najbolj uspešna, bolelo me je, koleno ni funkcioniralo kot bi moralo. Od druge operacije naprej pa sem čisto brez težav, kot da bi me prej motilo samo to. Zelo sem vesel. Zdaj je zelo luštno, skačem zelo z veseljem, ker nimam veliko treningov na snegu. Zato je vsak trening pravi užitek, ni nobene zasičenosti, tako da komaj čakam, da gremo na turnejo.

Domen Prevc
Torto, ki so mi jo pripravili sošolci, so pojedli oni, jaz je nisem niti poizkusil, tako da ne vem kakšnega okusa je bila. Sicer pa se počasi že počutim kot triletni otrok, da ponavljam eno in isto. Na turnejo grem samo uživati v skokih. Danes na treningu sem skakal na srednji skakalnici in bilo je v redu.

Rok Justin
Strah pred začetkom turneje ni prisoten. Strahu ni, če na tekme prideš pripravljen in samozavesten. Na tekmah to samo še pokažeš, narediš najbolje kar lahko in to je to. Težav s prehodom na slatnarjeve smuči nisem imel, v bistvu je še bolje, saj so smuče še bolj kvalitetne, tako da sem zelo zadovoljen.

Peter Prevc
Danes se je uradno začela koledarska zima, dan se bo daljšal. Bomo videli, kako se bo ta zima razpletla, zelo bi bil vesel, če bi bil v moji delavnici kakšen sončni žarek več. Na treningu danes je bilo glede na prejšnje skoke bolje, a ena lastovka ne prinese pomladi. Potrebno je skakati in najti pot nazaj.

Leave a Comment