Drevova in Hrobat veleslalomska prvaka

Po izjemnih nastopih alpskih smučark in smučarjev na tekmah svetovnega pokala, se ti pred zasluženim oddihom merijo še na državnem prvenstvu. Po Golteh ga je gostil Krvavec, kjer so danes delili odličja v veleslalomu.


Ana Drev [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V ženski konkurenci je naslov je ubranila Ana Drev (DVO-SK Dvornik transport), podprvakinja pa je postala Meta Hrovat, ki je za našo najizkušenejšo veleslalomistko zaostala 1.67 sekunde. Tretje mesto je osvojila Klara Livk, ki je zaostala 1.99 sekunde. V absolutni konkurenci je bila druga Maryna Gasinica-Daniel iz Poljske, ki je zamudila 1.26 sekunde.

V moški konkurenci je Martina Čatra (ta je danes odstopil) nasledil Miha Hrobat (TRG – ASK Triglav Kranj), ki je bil v absolutni konkurenci tretji. Njegov čas je bila le za šest stotink slabši od zmagovitega, ki ga je postavil Magnus Walch in le dve od časa Marca Schwarza (oba Avstrija), ki je bil drugi. Viceprvak je postal prvi slovenski veleslalomist sezone, Žan Kranjec, ki je za rojakom zaostal 30 stotink. Tretje mesto je z zaostankom 1.08 sekunde za Hrobatom zasedel Klemen Kosi.

Danes se bodo dekleta in fantje pomerila še v slalomu. Naslov branita Ana Bucik in Štefan Hadalin.


Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Veleslalom (m)
Rezultati: DP Slovenije .: Krvavec :. Veleslalom (ž)


Leave a Comment