Drugo mesto Štuhčeve na uvodnem treningu v Val d’Iseru

Nove tekme ženskega dela svetovnega pokala bodo ta konec tedna na sporedu v francoskem Val d’Iseru. Dekleta so danes že preizkusila teren proge Oreiller-Killy, najboljši čas prvega treninga smuka pa je postavila Švicarka Lara Gut (1:46.90). Takoj za njo je bila uvrščena nosilka rdeče smukaške majice Ilka Štuhec, ki je za nastop potrebovala 1.03 sekunde več, tretja pa je bila Avstrijka Ramona Siebenhofer (+1.22). Vanja Brodnik je zasedla 52. mesto (+4.80), Maruša Ferk 63. (+6.24), Ana Bucik pa 66. (+6.42).


Ilka Štuhec je odlično opravila s prvim treningom [foto: GEPA]

V Val d’Iseru je jutri na sporedu še en uradni trening smuka, v petek pa pride na vrsto prva alpska kombinacija sezone, na kateri bo nastopila omenjana četverica naših smučark. V soboto sledi smukaška preizkušnja, v nedeljo pa superveleslalomska. Na obeh tekmah bosta nastopili Štuhčeva in Ferkova, trenerji pa se bodo v petek odločili ali bo poleg njiju tekmovala še kakšna Slovenka.

Fantje trenirali v Val Gardeni

Pred smučarji so nove tekme svetovnega pokala. Le-te bo gostila italijanska Val Gardena, kjer bosta v petek in soboto potekala superveleslalom in smuk. Za tekmovalci so že prve letošnje vožnje na slavni progi Saslong, danes je bil namreč na sporedu prvi uradni trening smuka.

S 3446. metri proge je najhitreje opravil avstrijski predstavnik Matthias Mayer, ki je postavil čas 1:58.46, drugi je bil Švicar Carlo Janka (+0.15), tretji pa domačin Peter Fill (+0.41). Od peterice Slovencev, ki so danes preizkusili teren, je bil najhitrejši Rok Perko, ki je zasedel 31. mesto (+2.80), Klemen Kosi je bil 50. (+3.92), Boštjan Kline 60. (+4.29), Andrej Šporn 65. (+4.73), Martin Čater 68. (+5.42), Miha Hrobat pa se treninga ni udeležil.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val d’Isere :. Smuk – trening I (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Val Gardena :. Smuk – trening I (m)


Leave a Comment