Dve peti mesti v Almatyu

Mladinsko nordijsko svetovno prvenstvo v kazahstanskem Almatyu so v skakalnem delu zaključili z ekipnima tekmama. Najprej so se pomerila dekleta, med katerimi je bila tudi slovenska ekipa. Julija Sršen, Anja Javoršek, Anita Seretinek in Urša Bogataj so se borile po najboljših močeh, a več kot petega mesta jim tokrat niso uspele doseči. V naši ekipi je bila v obeh serijah najboljša Bogatajeva, ki se tudi redno udeležuje tekem svetovnega pokala. Na lanskem tekmovanju v italijanskem Val di Fiemmu so skakalke osvojile srebrno medaljo.


Urša Bogataj [foto: GEPA]

Zmage so se tokrat razveselile Nemke Henriette Kraus, Pauline Hessler, Anna Rupprecht in Gianina Ernst, ki so bile boljše od Rusinj (Daria Grushina, Alexandra Kustova, Mariia Iakovleva, Sofia Tikhonova) in Japonk (Nozomi Maruyama, Yurina Yamada, Shihori Oi, Yuka Seto).

Pri fantih Norvežani pred Nemci in Avstrijci

Pri fantih so slavili Norvežani Joacim Oedegaard Bjoereng, Halvor Egner Granerud, Phillip Sjoeen in Johann Andre Forfang, ki so bili najboljši že po prvi seriji. Do srebra so prišli Nemci Paul Winter, Martin Hamann, Sebastian Bradatsch in Andreas Wellingen, bron pa so osvojili Avstrijci (Elias Tollinger, Patrick Streitler, Philipp Aschenwald, Simon Greiderer)


Domen Prevc [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Cene Prevc, Doman Prevc, Andraž Modic in Anže Lanišek so zastopali slovensko ekipo in na koncu zasedli peto mesto, po tem ko so bili v prvi seriji šesti.


Rezultati: MSP.: Almaty :. Skoki (ž)
Rezultati: MSP.: Almaty :. Skoki (m)


Leave a Comment