Dvojica Gregorin-Fak tretja na prestižni tekmi

Stadion nogometnega moštva Schalke 04 v Gelsenkirchnu je bil že dvanajstič prizorišče tekme biatlonskih mešanih dvojic Biathlon World Team Challenge, kjer sta med desetimi pari nastopila tudi Teja Gregorin in Jakov Fak in osvojila odlično tretje mesto. Zmagala sta Nemca Laura Dahlmeier in Florian Graf, kar je okrog 40.000 biatlonskih navdušencev na tribunah spravilo v delirij. Vodstvo sta namreč prevzela šele v zadnjih metrih, ko jima je nespretnost, do tedaj vodilnega ukrajinskega biatlonca Andrija Derižemlje, omogočila zmago.

Že v predtekmovanju je šlo slovenskemu paru zelo dobro, saj sta bila ravno tako tretja, kar nekaj krogov pa sta tudi vodila. V finalnih bojih sta po drugem nastopu Gregorinove, ki je ustrelila kar dve ničli zaporedoma, spet prišla do vodstva. Nato je bil Fak žal dvakrat nenatančen, ker ju je potisnilo na drugo mesto, ki sta ga držala vse do zadnjega streljanja Gregorinove. Tam je pustila slovenska biatlonka nepokrito eno tarčo, za njo pa Fak še dve in zaostanka se na progi ni dalo več nadoknaditi, Fak pa je prečkal ciljno črto kot tretji.


Teja Gregorin in Jakov Fak sta zasedla tretje mesto [foto: Slovenska biatlonska reprezentanca]

Stoje bi moral pač boljše streljati, da bi se lahko potegovala za višje mesto. To ni vaška tekma, saj so nastopili skoraj vsi najboljši biatlonci, zato bi bil potreben brezhiben nastop. Manjka mi skoraj šestdeset dni treninga, kar se še kako pozna na mojem streljanju. Še bo potrebno delati na tem segmentu, da bi bil pripravljen za naskok na vrh tudi v svetovnem pokalu. Sicer pa je bilo vzdušje na stadionu fenomenalno in je to posebno priznanje za slovenski biatlon, da nas sedaj redno vabijo na to tekmo,” je bil vendarle zadovoljen Fak.

Na tej relativno kratki progi težko realno ocenjujem svojo tekaško formo, vsekakor pa sem zadovoljna s strelskim delom. Poskušala sem si povrniti tiste občutke, ki sem jih že osvojila v poletnem delu priprav, pa so se s prvimi tekmami podrli. Mislim, da sem na pravi poti, najbrž pa vseeno potrebujem še nekaj takšnih nastopov, da bom spet popolnoma samozavestna pri streljanju. V celoti je bil najin nastop kar zadovoljiv in sem seveda zadovoljna tudi s tretjim mestom. Lani sva bila tu peta, torej napredujeva navzgor,” je bila ocena Gregorinove.

V novem letu se bodo že 3. januarja biatlonke in biatlonci zbrali v nemškem Oberhofu, kjer jih čakajo naslednje tekme svetovnega pokala.

Leave a Comment