Dvojica Lampič – Razinger 10. v ekipnem sprintu

Slovenska štafeta v postavi Anamarija Lampič in Nika Razinger je v finalu ekipnega sprinta za svetovni pokal osvojila 10. mesto. Z uvrstitvijo v finale, kamor se uvrsti 10 štafet po polfinalnih tekih, sta izpolnili vsa pričakovanja.


Nika razinger [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V polfinalu sva kot 7. prišle skozi cilj, se šle že iztekat, potem pa šok, ko so nama sporočili, da sva se v finale uvrstile po času,nič nama ni bilo jasno. Z Niko sva rekle pač, da greva do konca, kolikor se bo dalo. Mene je po drugem krogu čist zakislilo, je bilo težko, smuči so bile v polfinalu nekoliko slabše, v finalu pa so bile boljše, drugače pa super vikend,″ je povedala Lampičeva.

Prva runda v finalu je bila še ok, potem me je pobralo, treba bo še potrenirat, začetek sezone ni bil najboljši, a se forma izboljšuje. Zjutraj sva se z Ano že zelo zgodaj zbudili, ker nisva mogli spat, sva si navili domačo “govejo” glasbo in zraven peli, to naju je poneslo, da sva se potrudili maksimalno. Današnji finale je bil presenečenje za vse, zelo sem zadovoljna,” je komentirala Razingerjeva.

Presenetljivo je zmagala švedska štafeta (Ida Ingemarsdotter, Stina Nilsson), ki je s Nilssnovo v zadnji predaji strla odpor vodilni v sprinterskem seštevku Norvežanki Ingvild Flughstad Oestberg. Norvšeka štafeta (Maiken Caspersen Falla, Oestberg) je tako osvojila drguo mesto, tretjega mesta pa se je veselila poljska štafeta (Justyna Kowalczyk, Sylwia Jaskowiec). Druga slovenska štafeta (Alenka Čebašek, Katja Višnar) se ni uspelo uvrstiti v finale, osvojila je končno 12. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Otepää


Leave a Comment