Dvojna slovenska zmaga na celinskem pokalu


Rok Justin je bil najboljši na tekmi v Falunu [foto: GEPA]

Slovenski skakalci ne nastopajo odlično le na tekmah svetovnega pokala, temveč zelo dobre predstave kažejo tudi na nižjih ravneh. Danes so se naši orli izkazali na tekmi celinskega pokala v švedskem Falunu, saj so slavili dvojno zmago, med deseterico pa sta bila še dva. Do pete zmage v tem rangu tekmovanja je prišel Rok Justin (93,0; 93,0), ki je bil po prvi seriji na četrtem mestu. “Zmage danes nisem pričakoval, a si jo vedno želim. Na tekmovanju sem enostavno užival,” je po tekmi povedal Justin. Do drugega mesta je prišel vodilni po prvi seriji Cene Prevc (94,0; 93,0), ki je za reprezentančnim kolegom zaostal le za 0,4 točke. “Pred tekmo sem si želel na stopničke, kar mi je tudi uspelo, zato sem zadovoljen,” je bil presrečen 17-letnik. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Nemec Daniel Wenig.

Do točk so prišli še Miran Zupančič na petem, Andraž Pograjc na šestem, Mitja Mežnar na enajstem, Anže Semenič na 17. in Robert Hrgota na 20. mestu. Izven trideseterice je ostal le Matic Kramaršič (33.)

V ženski konkurenci je med 13 skakalkami slavila Američanka Nina Lussi, druga je bila Poljakinja Joanna Szwab, tretja pa Nizozemka Wendy Vuik. Slovenke niso nastopile.


Rezultati: Celinski pokal .: Falun (m)
Rezultati: Celinski pokal .: Falun (ž)


Leave a Comment