Dvojna zmaga Eme Klinec v Beljaku

Avstrijski Beljak je preko vikenda gostil letošnje prvo tekmovanje v smučarskih skokih za točke FIS pokala. Med udeleženci so bili tudi slovenski skakalci in skakalke. Uspešnejše so bile predstavnice nežnejšega spola. Na obeh preizkušnjah je slavila Ema Klinec, v soboto sta ji sledili Eva Logar in Nemka Katharina Althaus. Urša Bogataj je bila četrta, Maja Vtič šesta, Katja Požun sedma, Špela Rogelj deveta, Barbara Klinec 14., Anja Javoršek 26. in Manja Pograjc 30.


Ema Klinec v Beljaku ni poznala poraza [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na nedeljski preizkušnji je drugo mesto pripadlo Althausovi, tretje mesto pa je predvsem po zaslugi odličnega prvega skoka (93,5) osvojila Maji Vtič. Eva Logar je bila četrta, Urša Bogataj šesta, Barbara Klinec enajsta, Špela Rogelj 12., Anja Javoršek 28. in Manja Pograjc 31. Katja Požun pa je bila tokrat diskvalificirana.

Pri fantih do stopničk Rok Zima

Tekmovali so tudi fantje, kjer pa naši orli niso ponovili uspehov deklet. Na sobotni tekmi je Rok Zima sicer poskrbel, da so bile na zmagovalnem odru prisotne tudi slovenske barve. 25-letnik je moral priznati premoč le Švicarju Marcu Grigoliju. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopil še en “sirar”, in sicer Killian Peier. Do točk so prišli še Rožle Žagar (8. mesto), Dejan Judež (10.), David Krapež (17.), Žiga Mandl (21.) in Gašper Vodan (28.).


Rok Zima se je v soboto veselil drugega mesta [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tudi na nedeljski tekmi je najboljšo formo prikazal Grigoli, a si je tokrat zmago delil z domačinom Markusom Eggenhoferjem. Tretji je bil tokrat Švicar Pascal Egloff. Žagar je zasedel četrto, Žak Šilih deseto, Zima 14. in Judež 17. mesto.

Dekleta bodo s FIS pokalom nadaljevala konec avgusta s tekmama v češkem Frenstatu, fantje pa bodo aktivni že čez 14 dni na tekmah v poljskem Szczyrku.


Rezultati: FIS pokal .: Beljak :. Sobota (ž)
Rezultati: FIS pokal .: Beljak :. Nedelja (ž)
Rezultati: FIS pokal .: Beljak :. Sobota (m)
Rezultati: FIS pokal .: Beljak :. Nedelja (m)


Leave a Comment