Dvojno nemško slavje v Lillehammerju

Nordijski kombinatorci so sezono svetovnega pokala nadaljevali v norveškem Lillehammerju, kjer je do zmage na sobotni tekmi prišel Eric Frenzel. Nemec je na skakalnici zmogel 137,0 m, kar je pomenilo tretjo pozicijo. Za vodilnim po ″prvem polčasu″ domačinom Haavardom Klementsnom je zaostal za 31 sekund. Slednji na tekaškem delu še ni konkurenčen zaradi česar je tekmo končal na petem mestu. Za dvojno nemško slavje je poskrbel Fabian Riessle, ki se je z drugim najboljšim tekaškim delo iz 23. mesta povzpel vse do drugega, za Frenzlom pa zaostal vsega 2,7 sekunde. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopil na veselje domačih navijačev Jan Schmid (12. po skokih), ki je prav tako odlično nastopil na 10-kilometrski tekaški preizkušnji.


Gašper Berlot je znova posegel po točkah [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenijo sta tokrat zastopala Marjan Jelenko in Gašper Berlot, saj je Jože Kamenik obstal v petkovi provizorični seriji. Na skakalnici je Jelenko pristal pri 129,0 m ter tako držal 21. pozicijo, Berlot pa zmogel štiri metre manj, kar ga je vodilo na 29. mestu. V smučini sta se naša fanta znova znašla dobro, saj sta napredovala po lestvici navzgor ter se razveselila novih točk. Jelenko je končal kot 16., Berlot pa 19.

Napredujemo s kratkimi koraki, kakor smo se tudi dogovorili. Dogajanje na Finskem je pustilo določene posledice, vendar menim, da smo na pravi poti. Fantje vedno bolj verjamejo vase. Današnji rezultat ni bil le zelo dober temveč tudi vzpodbuden. Fanta sta svoje dosežke iz skakalnice nadgradila na teku. Z dobrim tekom sta oba prišla med najboljših 20, kar pa je lep dosežek. Iz tega lahko gradimo naprej in iz tekme v tekmo poskušamo stvari izboljševati. Včeraj so bile v provizorični seriji zelo spremenljive razmere, kjer nam ni uspel osnovni načrt, da bi se vsi trije fantje uvrstili na tekmo. Jože je izpadel za nekaj mest, njegovi skoki še niso bili tisti najboljši iz treningov. Jutri je še en dan in bomo poskusili izkoristimo že takoj prvo priložnost,″ je po tekmi razmišljal glavni trener slovenskih kombinatorcev Jože Berčič ter nekaj besed namenil tudi dobremu tekaškemu delu: ″Servis je pomembna zadeva. V kolikor nimaš dobrega materiala, ti tudi tehnika ne pomaga. Kakor se je na progi videlo in so dejali tudi drugi trenerji, sta naša dva tekmovalca imela zelo dobre smuči, tako sta lahko brez težav pokrivala boljše tekmovalce na papirju. Z njimi sta lahko tudi napredovala. Veliko se pozna tudi trening, ki nam ga predpisuje Robert Slabanja, fantje so napredovali na vseh področjih. Rezultati so skupek vseh teh dejavnikov.

V nedeljo je na sporedu še ena preizkušnja, skakalni del se prične ob 9.00, tekaški pa 13:30.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer
Izjava: Jože Berčič (.mp3)


Leave a Comment