Einfaltova do rezultata kariere

Dvajsetletna Lea Einfalt si je danes pritekla prve točke za svetovni pokal na 10 km razdalji v prosti tehniki. 20. mesto si bo Einfaltova zagotovo zapolnila za celo življenje. Na zahtevni progi v švicarskem Davosu, ki za povrh leži še na visoki nadmorski višini, je Einfaltova začela kontrolirano, bila na polovici proge še na repu trideseterice, v cilj pa pritekla z 20. časom, dobrih 15 sekund za uvrstitev med deseterico. Alenka Čebašek je osvojila 39. mesto.


Lea Einfalt je prišla do prvih točk [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Končno je šlo in sem z zelo zadovoljna. Moram se zahvalit servisu za odlično pripravljene smuči,” so bile prve besede Einfalotove ter dodala: “Po preteklem vikendu, sem šla domov za 3. dni, čeprav sem bila skeptična zaradi adaptacije na nadmorsko višino, a sedaj vidim, da sem se prav odločila, nazaj sem dobila energijo, saj sem po dolgi odsotnosti od doma že čutila domotožje. Proga mi ni bila ravno pisana na kožo, saj ni strmih klancev, a je proga skozi napeta in je potrebno teči enojni korak, v čemer imam še rezerve. Vedela sem, da lahko zdržim celotno razdaljo, zato sem začela kar hitro, trenerji so mi na progi sporočali informacije, da sem hitra, zato sem v zadnjem delu še nekaj dodala. Sem perfekcionist, zato vem, da bi lahko določene odseke proge lahko še bolje odtekla, predvsem spuste.

Einfaltova je osvojila tudi drugo mesto v razvrstitvi do 23. let, pred njo je bila le leto starejša Čehinja Petra Novakova. Tokrat zmagovalni oder ni bil povsem norveško obarvan. Zmage se je pričakovano veselila Norvežanka Marit Bjorgen s časom 24:57,7. Drugo mesto je zasedala Nemka Nicole Fessel (+19,9) ter tretje Norvežanka Heidi Weng (+26,7).


Rezultati: Svetovni pokal .: Davos


Leave a Comment