Ekipa mladink in mladincev na snežnih pripravah na Norveškem


Z desne Eli Plut, Nina Žnidar, Brane Čeferin, Nina K. Kermavner in Sara Krnc

Moška in ženska mladinska ekipa SD Novinar, katero sestavljajo tudi smučarke in smučarji članske B in C mladinske reprezentance, med katerimi je tudi članica SK Zagorje, Nina Žnidar , se je v četrtek, 6. novembra 2012 odpravila na enomesečno trening – tekmo turnejo na Norveško.

V ekipi je šest fantov, štiri dekleta in trije trenerji. Fantje in dekleta bodo pod vodstvom Braneta Ceferina, Andraža Kraševca in Roka Peternelja prvih 14 dni bivanja na Norveškem namenili predvsem treningom hitrih disciplin in veleslaloma, preostali del turneje pa se bodo udeležili tekem za evropski in FIS pokal.


Smučarski center Geilolia

Fantje in dekleta trenirajo skupaj, tako da je organizacija treningov boljša in lažja, za njimi pa je tudi že prvi trening. Po informacijah, ki so jih podali, so pogoji v smučarskem centru Geilolia odlični, snežna podlaga je trda, napovedane so ugodne vremenske razmere, tako, da bo ekipa lahko trenirala in opravila treninge v skladu z začrtanim programom. Snežni treningi potekajo dvakrat dnevno in sicer od 9. do 12. in od 16. do 19. ure. Po napornih treningih si bodo privoščili dan ali dva počitka, nato pa se bodo podali v “lov” za točke evropskega in FIS pokala. Z dobrimi rezultati si bodo izboljšali štartne številke na naslednjih tekmah, se povzpeli na lestvicah FIS in ni izključeno, da koga izmed njih že letos vidimo kot debitanta na tekmah Svetovnega pokala.

Ekipo tekmovalk in tekmovalcev ki so odpotovali na Norveško sestavljajo: Eli Plut, Sara Krnc, Nina K. Kermavner, Nina Žnidar, Klemen Krejač, Jakob Špik, Marko Vukičevič, Andrija Vukovič, Luka Pančur, Andraž Pogladič in Saša Farič (ski cross)

Avtor: Ksenija Kranjc

Leave a Comment