Ekipna tekma skakalcev Nemcem, Slovenci šesti

Finski Lahti gosti tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih. Današnji dan je bila na sporedu ekipna preizkušnja. Po “prvem polčasu” so vodili Nemci pred Norvežani in Avstrijci, Slovenci pa so zasedali šesto mesto. V prvi skupini je Jurij Tepeš pristal pri le 106,0 m zaradi česar so bili naši orli praktično že na začetku odrezani od najboljših mest. Jaka Hvala (113,5 m), Peter Prevc (122,5) in Robert Kranjec (123,5) so tako nastopili po pričakovanjih in Slovenijo nekoliko povzpeli po lestvici navzgor.


Peter Prevc [foto: GEPA]

Prevc četrti med posameznik

Finalna serija se je za naše skakalce pričela veliko bolj optimistično, saj je Tepeš pristal pri 122,0 m. Nastop je izboljšal tudi Hvala, ki je poletel štiri metre dlje kot v prvo. Zadnja dva člane ekipe sta nato s skoki 130,0 m (Prevc) in 120,0 m (Kranjec) potrdila šesto mesto. Slovenci so tako po štiri zaporednih uvrstitvah na zmagovalni oder na ekipnih tekmah tokrat ostali brez stopničk.

Nastopili smo podobno kot na svetovnem prvenstvu v Predazzu na ekipni tekmi. Danes je nekoliko odstopal Peter Prevc ter tudi Robert Kranjec. Vidi se, da trenutno nismo v najboljši formi. Za boljše dosežke potrebuješ štiri skakalce v top formi. S šestim mestom sem načeloma zadovoljen. Skakalnica je specifična zaradi hrbtišča skakalnica, zato se veter v hrbet zelo hitro pozna pri daljavi,” je po tekmi razmišljal glavni trener Goran Janus.

Zmage so se razveselili Nemci (Andreas Wank, Michael Neumayer, Severin Freund, Richard Freitag) pred Norvežani (Rune Velta, Andreas Stjernen, Anders Jacobsen, Anders Bardal) in Poljaki (Maciej Kot, Piotr Zyla, Krzysztof Mietus, Kamil Stoch).

V nedeljo je na sporedu še posamična tekme, kjer bo nastopila sedmerica slovenskih skakalcev. Poleg današnje četverice so si nastop priborili še Matjaž Pungertar, Matic Benedik in Andraž Pograjc. “Peter je solidno odskakal. Ima določene rezerve. Za jutri se bo potrebno še izboljšati,” je pred jutrišnjo tekmo Janus pokomentiral Petrovo četrto mesto med posamezniki.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti :. Uradni rezultati
Izjava: Goran Janus (.mp3)


Leave a Comment