Ema Klinec 4., Maja Vtič 6. v Oslu

Skakalke so se v norveškem Oslu pomerile na tekmi svetovnega pokala. Dekleta so nastopila na veliki skakalnici, kar je bila letošnja edina tekma na takšnih napravi. Na vrhu ni nič novega. Še enkrat več je v letošnji sezoni slavila Japonka Sara Takanashi (137,5 m; 136,0 m), ki je bila boljša od Norvežanke Maren Lundby (136,5; 134,0) in Rusinje Irine Avvakumove (130,0; 125,0).

Znova je bila najvišje uvrščena Slovenka Ema Klinec (123,5; 126,0), ki si je delila četrto mesto z Avstrijsko Danielo Iraschko-Stolz (128,0; 126,0). ″Z rezultatom moram biti zadovoljna. Bi pa si želela na naslednjih tekmah izboljšati predvsem prvi skok. Imeti moram visoke cilje, da me vleče naprej, da bom še boljša. V prvo sem bila prezgodnja, zaradi česar te v drugem delu leta ne potegne. Manjkalo je tudi nekaj sproščenosti. Včeraj sem izkoristila dan tako, da sem si ogledala to mogočno skakalnico. Ko si na tekmi, moraš vse odmisliti, ter se osredotočiti na zaletno smučino in mizo. To je bil tudi eden izmed nasvetov trenerja. Današnje tekme sem se zelo veselila. Pri prvem skoku me je bilo nekoliko strah, predvsem zato, ker smo morali hitro narediti preklop. V ponedeljek, ko smo naredili prve skoke, sem bila še nekoliko utrujena. Ne glede na to, sem znova dokazala, da na tekmi znam skoči. V prihodnje bi rada na treningu skakale bolje, da lahko na tekmi pridem še do tistih malenkosti in jih izboljšam. Ne pa da se vedno lovim ali bo ali ne bo,″ je po tekmi dejala Ema Klinec.


Maja Vtič [foto: GEPA]

Med deseterico se je na šesto mesto uvrstila še Maja Vtič (121,0; 131,5). Maja je tekmo ocenila z naslednjimi besedami: ″Današnja skoka sta se razlikovala le v tem, da sem imela v prvi seriji veter v hrbet, 5 točk pribitka. V drugo pa sem imela normalne razmere. Danes sem poskakala dobro. Z rezultatom sem zadovoljna, drugače pa sem jezna, ker mi je bila v prvem skoku odvzeta možnost za borbo za kakšno višje mesto. Urnik bo za vse isti. S tem se ne obremenjujem. Poskusila bom najti čim več časa za počitek in regeneracijo. Oslo je nekaj posebnega. Vedela sem, da sem dobro pripravljena. Veselila sem se te večje skakalnice. Upam, da nam bodo v prihodnje dodali še kakšno tekmo na veliki skakalnici, da bomo imeli možnost za dolge skoke.

Točke so osvojile tudi vse preostale Slovenke. Urša Bogataj (110,5; 117,0) je bila 17., Špela Rogelj (110,0; 120,5) 19. in Katja Požun(108,5; 104,5) 26.

Rezultatom, sploh Maje in Eme, res ni potrebno gledati v zobe. Po prvi seriji sem bil nekoliko jezen, saj so štiri tekmovalke od petih imele močen veter na mizi, ki je zelo pomemben. Tako je bilo težko daleč skočiti. V drugi seriji so dekleta poskakala dobro, le Katja je v zraku naredila manjšo napako. Vse štiri so prikazale dobre skoke. Maja in Ema odlično, Špela veliko boljše. Slednja zna skočiti, rad pa bi videl, da bi to storila dvakrat. Zadovoljen sem po tekmi, čeprav je po polčasu kazalo nekoliko drugače. Velika skakalnica je vsekakor izziv za dekleta. Je le ena tekma na leto. Holmenkollen je specifičen s svojo konfiguracijo in arhitektonsko izvedbo. Pričakovati moramo marsikaj, dogajalo se je že včeraj in tudi danes. Dekleta so včerajšnji trening kar dobro prespale. Nismo bili ravno suvereni, danes so pokazale, da so pripravljene. Vedno moraš biti pripravljen, da zunanji faktorji vplivajo na tvojo izvedbo ter to priznati in iti naprej. V drugi seriji sem bil zelo vesel, ker so skoraj vse napredovale. Tako gremo z veliko lažjim srcem naprej v Hintenbach. Že v naprej smo vedeli, da bo natrpan urnik. Jutri zjutraj odhajamo na letališče v Oslo, priletimo v Munchen, tam nas čaka kombi ter gremo v Hinzenbach. Računam, da bomo okoli četrte ure tam, se lepo namestimo, namenimo čas regeneraciji. Sobota bo nekoliko bolj ‘našponana’, saj imamo trening, kvalifikacije in tekmo. Takšen je koledar, ki ga je potrebno sprejeti. Vsi skupaj si želimo tekmovati. S tem ne bo nobenih težav,″ je dejal glavni trener Stane Baloh.

Svetovni pokal se bo nadaljeval že konec tedna z dvema tekmama v avstrijskem Hinzenbachu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo
Izjava: Stane Baloh (.mp3)
Izjava: Ema Klinec (.mp3)
Izjava: Maja Vtič (.mp3)


Leave a Comment