Ema Klinec do rezultate kariere

Ruski Chaikovsky (HS 106) je gostil tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta. Na skakalnici zgrajeni leta 2012 se je najbolje znašla Japonka Sara Takanaski (99,0; 96,5), ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Nemka Carina Vogt (100,5; 98,5) na drugem in domačinka Irina Avvakumova (103,0; 93,0) na tretjem mestu. Tekmovanje je potekalo v polarnih razmerah, saj je termometer med tekmovanjem kazal kar -20 stopinj Celzija. Tekmovalke so si zato obraz na razne načine zaščitile pred ozeblinami.


Ema Klinec je bila v Chaikovskyu najvišje uvrščena Slovenka [foto: GEPA]

Po prvi seriji Slovenijo najboljše zastopala Požunova

Po prvi seriji je vodila Takanashijeva, ki je iz zaletnega mesta nižje kot preostale tekmovalke zmogla 99,0 m, drugo mesto je z najdaljšim skokom serije in tudi rekordom skakalnice držala Avvakumova (103,0 m), tretja pa je bila Vogtova (100,5). Po prvem polčasu je odlično kazalo Katji Požun, saj jo je 99,0 m uvrščalo na četrto mesto in tako napovedovalo zanimivo finalno serijo. Tudi preostale tri Slovenke so si priborile drugi nastop. Ema Klinec (93,0) je bila enajsta, Urša Bogataj (91,5) 18. in Eva Logar (92,0) 19.

Ema v finalu odlično

V finalni seriji se je na trenutke pojavil dokaj močan vzgonski veter. Dane razmere je odlično izkoristila Ema, ki je s skokom 96,0 m napredovala vse do petega mest ter bila tako najvišje uvrščena Slovenka. Katja je namreč v drugo pristala pri 86,5 in nazadovala na 12. mesto.

Danes se mi je zgodilo nekaj takega, kar mi veliko pomeni. V prvem skoku sem res začutila, da lahko naredim dober rezultat. Pri drugem poskusi sem se nekoliko sprostila. Dovolj sem imela uvrstitev okoli deseterice. Le počakala sem mizo in opravila odličen drugi skok. Super,” je uspeha kariere presrečna Ema, ki je spregovorila tudi o mrazu, ki je vladal na skakalnici: “Zjutraj na treningu je bilo še nekoliko bolj mrzlo, zaradi česar sem imela nekoliko težav. Nisem točno vedela, kaj pomeni takšen mraz. Oblekla sem se dobro, vendar še vedno premalo. Za tekmo sem nase nadela še dodatne pajkice in je bilo bolje. Drugače pa se je res potrebno zaščiti z rutkami čez glavo in gre.” Ob drugem skoku je imela Ema na rokavicah napisano “Če bo dober, je zate”. Ema je s tem stavkom mislila na skok, napis pa je bil namenjen sestri Barbari.

Eva (91,0) je obdržala 19. mesto, Urša (89,0) pa je nazadovala na 20. mesto.


Novo zmago je slavila Japonka Sara Takanashi [foto: GEPA]

Berčič: Ema naredila dva solidna skoka

V določenih momentih je bila današnja tekma precej težka. Vse skupaj je potenciral še polarni mraz. Ema je naredila dva solidna skoka, v prvem poskusu je bila na odskočni mizi še nekoliko prezgodnja, drugi skok pa je bil normalno izveden. Mislim, da se je s skakalnico že kar spoprijateljila. Katja je naredila manjšo napako na odskoku, ki se je na takratne razmere v zraku le še potenciralo. Bistveno več iz tega ni uspela izvleči. Urša in Eva sta skakali dokaj solidno. Eva je morda nastopila z drugačnim pristopov, še vedno pa ni najbolje ujela tehnike, a je na zelo dobri poti. Urša pa je naredila en skok zelo dober, drugi skok pa je opravila nekoliko preveč na silo, zaradi česar je plačala davek,” je tekmo analiziral glavni trener Jože Berčič.

V soboto bo ob 12:30 še druga tekma v Chaikovskyu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Chaikovsky
Izjava: Jože Berčič (.mp3)
Izjava: Ema Klinec (.mp3)


Leave a Comment