Ema Klinec prvič med svetovno elito

V sredo se bo v francoskem Courchevelu nadaljevala poletna velika nagrada v smučarskih skokih tako za moške kot ženske. Najprej bo na sporedu mešana ekipna tekma, dan za tem pa še posamična moška in ženska tekma.


Ema Klinec prvič med svetovno elito [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Med skakalkami bodo Slovenijo zastopale Katja Požun, Maja Vtič, Eva Logar, Urša Bogataj, Špela Rogelj in prvič Ema Klinec. Sprememba pravila glede minimalne starosti skakalke za nastop na tekmah najvišjega ranga je bil namreč ugoden za Emo. Po novem lahko tako na tekmah najvišjega ranga nastopijo dekleta rojena leta 1998 in starejša.

Glavni trener moške ekipe Goran Janus pa se je odločil, da bo v Francijo odpeljal Roberta Kranjca, Jurija Tepeša, Petra Prevca, Jako Hvalo, Matjaža Pungertara, Jerneja Damjana in Nejca Dežmana. Enaka ekipa bo nastopila tudi na sobotni tekmi v švicarskem Einsiedelnu, nato pa se karavana seli v japonsko Hakubu, kjer bosta tekmi 23. in 24. avgusta. V deželo vzhajajočega sonca ne bosta odpotovala Prevc in Hvala, zamenjala jih bosta Rok Justin in Andraž Pograjc.

Leave a Comment