Ema Klinec razmišlja o Sočiju

V prostorih Smučarske zveze Slovenije (SZS) je potekala novinarska konferenca po zmagi Eme Klinec na tekmi poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu. Tekmovalke je nagovoril predsednik SZS Primož Ulaga. Dekletom je čestital za vrhunski rezultat ter jim zaželel najboljše na štartu v zimski sezoni.

Tekmo sem vzela kot novo izkušnjo, bila sem sproščena. Čez poletje sem veliko delala na tehniki. Za zimsko sezono si želim konstantnih nastopov ter čim manj večjih vzponov in padcev. Spogledujem se tudi s Sočijem,” je optimistično menila Ema, ki je pred nekaj tedni dopolnila 15 let. Tekmovalka iz Poljan v Poljanski dolini bo izpustili zaključek poletne velike nagrade v Rusiji in Kazahstanu (sredina septembra). Skupaj s sestro Barbaro bo takrat tekmovala na celinskem pokalu v norveškem Lillehammerju.


Na SZS so proslavili zmago Eme Klinec [foto: SZS]

Berčič: “Glavne tekme so še daleč”

Uspeha nadarjene Eme je bil vesel tudi glavni trener Jože Berčič. “Smo v fazi prepričevanja koliko smo sposobne. Zima in glavne tekme so še daleč, vendar moramo pred tem določene stvari še počistiti, da bodo dekleta prišle na nivo katerega so sposobne. Vsekakor se bomo morali usmeriti na večje skakalnice. Pet deklet (op.p. Urša Bogataj, Maja Vtič, Eva Logar, Katja Požun, Špela Rogelj) potuje na naslednje tekme v Rusijo in Kazahstan.

Če je Emi skakalnica v Courchevelu nadvse ustrezala, se preostale vražje Slovenke z njo niso povsem spoprijateljile. “S to skakalnico nisva dobri prijateljici, saj že lani nisem dosegla dobre uvrstitve. Ravno zaradi tega od same tekme nisem veliko pričakovala,” je o problematiki skakalnice spregovorila lani najboljša Slovenka Katja Požun. Špela Rogelj in Eva Logar se zavedata, da na treningih napravita dobre skoke, ki pa jih trenutno še ne znata uprizoriti na tekmi, zato bosta v prihodnjih dneh še bolj intenzivno trenirali. “Trenutno nisem v najboljši formi in upam, da bom prišla kmalu nazaj. Prvi skok mi je še nekako uspel, drugi pa ne. Želim si, da bo pozimi bolje,” priznava Urša Bogataj. Zaradi poškodbe je s treningi pričela nekoliko kasneje najizkušenejša članica ekipe Maja Vtič: “Delno sem zadovoljna, saj je bil en skok dober, drugi povprečen. Vem, da imam manj skokov kot ostale in to se vsekakor pozna na rezultatu.

Leave a Comment