Ema Klinec vnovič na stopničkah

Za zaključek uspešnega dne naših zimskih športnikov so poskrbele še skakalke, ki so se zbrale na tekmi svetovnega pokala v nemškem Oberstdorfu. Na prizorišču prve tekme novoletne turneje se je nove zmage po pričakovanjih razveselila Japonka Sara Takanashi (104,0 m; 107,0 m), druga je bila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (96,5; 100,5), tretja pa Ema Klinec (96,5; 100,5), ki je tako s šestimi stopničkami naših športnikov v današnjem dnu zaključila super dan. ″Priznam, da si danes nisem predstavljala, da bom stopila na stopničke. Lepo se sliši, da sem šesta Slovenka danes na zmagovalnem odru. Lepo se sliši. Super dan je za nas vse. Tekma je bila potrditev trdega dela, ki ga vlagamo. V izteku sem bila v podresu, kjer je novo pravilo, da moramo imeti kratke rokave. Temperature v Oberstdorfu so bolj kot ne spomladanske. Tako da ni težav, če si za kakšen trenutek oblečen nekoliko manj zimsko, vsekakor me je grel tudi rezultat ne le toplotna naprava ob mestu vodilne. Morala bi videti posnetek, da bi lahko videla še rezerve v finalnem skoku. Vsekakor pa so v vsakem skoku še rezerve. Moram pa reči, da je bil to eden boljših skokov v sezoni. Vesel sem, da mi je to uspelo v Oberstdorfu, ker na treningu nisem dobila najboljših občutkov. Popraviti moram še prvi skok, da se še bolj sprostim,″ je po tekmi dejala Ema Klinec.


Ema Klinec [foto: GEPA]

Odlično so nastopile tudi preostale naše tekmovalke. Maja Vtič (92,5; 99,5) je bila na nehvaležnem četrtem mestu. Urša Bogataj (95,0; 93,5) je na devetem mestu zabeležila rezultat sezone, Špela Rogelj (89,0; 90,0) je bila 12. in povratnica Eva Logar (92,5; 88,5) 14.

Našim tekmovalkam je že po prvi seriji kazalo odlično, saj je bila vas peterica uvrščena med najboljšo dvanajsterico. Ema Klinec je bila četrta, Urša Bogataj šesta, tik za njo je bila Maja Vtič, Špela Rogelj je držala 11. in Eva Logar 12. mesto.

Zgleda se Japonska nadaljuje. Vesela sem ker dobre skoke nadaljujem. Prvi skok ni bil tako slab, imela sem slabše pogoje predvsem pri odskoku. Skok je bil dokaj vredu. V drugo je bilo še toliko bolje. Ko pa sem videla, da sem imela še slabše pogoje od konkurence, je bil skok res dobre. To me je razveselilo. Z današnjim dnem, četrtim mestom in s svojimi predstavami moram biti zadovoljna. Vsekakor je lepo skakati, če so okoli Slovenke. Dobro je, da se izmenjujemo ter drugo drugo vleče naprej, da tudi ostale dosežejo boljše rezultate, je po tekmi menila Vtičeva.

Na stopničkah je bila znova ista tekmovalka, tako da lasulje nisem nadel. Čakam naslednjo tekmovalko ali naslednjo zmago. Z današnjo tekmo smo zadovoljni. Že včerajšnji trening nam je uspeh, tudi kvalifikacije. Vedeli smo, da imamo rezerve. Bila je zanimiva tekma, saj se je veter kar pogosto obračal. Potrebno je bilo imeti nekaj sreče, da nisi prejel preveč vzratnega vetra. Dekleta so nastopila zelo vredu. Če bi imeli še nekaj sreče več, bi lahko bile vse med deseterico. Z vsemi smo zadovoljni. Eva je prvič in takoj 14. Špela si nekoliko želi biti tam, kamor sodi, v drugo ji skok nekako ne uspe. Urša je končno med deset, kar smo čakali že nekaj časa. Maja super, čeprav je imela ene najslabših razmer. V prvem nastopu še nekaj napak pri točnosti, če tega ne bi bilo, bi bila morda tudi ona na stopničkah. Če si enkrat tretji, nimam kaj reči o Emi. Pred njo sta samo odični Daniela in Sara. Lahko ji le zaploskam. Čestitam tudi fantom, ki so nam polepšali jutro. Smo jih spremljali na televiziji. Veselili smo se z njimi. To je spodbudilo tudi dekleta, da so lahko tako dobre kot fantje. Dekletom sem že včeraj ob večerji, da imamo zaradi moških skokov lažjo aktivacijo pred tekmo šele po koncu njihove tekme. S Primožem imava še nekaj težav pri prilagajanju na časovno razliko iz Japonske, a ne bova spremljala jutrišnje nočne tekme iz Japonske. Spočili se bomo. Napoved za nedeljo je slaba z veliko deževja. Želimo si tekmovati,″ je po tekmi dejal glavni trener Stane Baloh.

V nedeljo je v Oberstdorfu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberstdorf
Izjava: Ema Klinec (.mp3)
Izjava: Maja Vtič (.mp3)
Izjava: Stane Baloh (.mp3)


Leave a Comment