FOTO: Skakalci pripravljeni na poletno veliko nagrado

V petek se bo v nemškem Hinterzartnu pričela letošnja poletna velika nagrada v smučarskih skokih. Prva bodo svojo pripravljenost preizkusila dekleta, v soboto bo sledila mešana ekipna tekma, v nedeljo pa se bodo predstavili še fante na posamični preizkušnji. Naši fantje in dekleta so po izredno uspešni zimski sezoni že pripravljeni na nove izzive.


Skakalna reprezentanca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vodstvi moške in ženske ekipe sta se odločili, da bodo v Hinterzartnu nastopili Urša Bogataj, Katja Požun, Maja Vtič, Eva Logar, Špela Rogelj, Peter Prevc, Matjaž Pungertar, Andraž Pograjc, Nejc Dežman, Tomaž Naglič, Jaka Hvala in Rok Justin. Proti Nemčiji ekipe potujejo v četrtek.

Berčič gre na test

Včasih imamo nekoliko različne interese. Če se pravi čas usedemo skupaj ter se dogovorimo, zadeva funkcionira naprej tako kot mora. Letos so motivi zelo visoki. V športu veliko filozofije ni. Tisti, ki dela in gradi, bo prišel visoko. Zaenkrat je v ekipi le pet tekmovalk, saj je Anja Tepeš poškodovana. Na voljo imamo sicer nastop s šestimi tekmovalkami. Mednarodna smučarska zveza je spremila pravilo, ki preprečuje nastop Emi Klinec. Sedaj se je najnižja starostna doba dvignila iz 15 na 16 let. Ema bo lahko nastopala šele po novem letu. Kako bo zgledalo na prvi tekmi, vam težko povem, saj sem tudi sam v tem še dokaj zelen. Gremo na test. Tekma bo pokazatelj ter eden izmed klinov na dolgi lestvi, ki nas še čaka do končnih uspehov. Na mešani ekipni tekmi bosta nastopili najboljši,” je pred premierno tekmo na čelu glavnega trenerja ženske reprezentance dejal Jože Berčič.


Peter Prevc bo nastopil na prvi tekmi poletne velike nagrade [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na moški strani to vlogo opravlja Goran Janus, ki je s potekom priprav zadovoljen: “Vse poteka po načrtu. Glede proračuna s strani Smučarske zveze imamo vse urejeno. Glede financ torej ne bo težav. Veliko se dela, nekoliko trpi tehnika. V ekipi za poletno veliko nagrado je najstarejši Tomaž Naglič (24 let), torej peljemo zelo mlado ekipo. V Hinterzartnu bosta manjkala Robert Kranjec in Jurij Tepeš. Nista v slabi formi, pridružila se bosta v Wisli. Hoteli smo dati priložnost nekaterim, ki so se izkazali na celinskem pokalu – Roku Justinu in Nejcu Dežmanu. V letošnji poletni sezoni je 12 posamičnih tekem, kar je veliko, zato bomo tudi rotirali tekmovalce. Poleg tega pa sta še dve mešeni in ena ekipna tekma. Konkretni cilji so petkrat do desetega mesta in petkrat do 15. mesta. Osebno mi bo najpomembnejše, da obdržimo kvoto šestih tekmovalcev za zimo.


Fotogalerija: 23.07.2013 – novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment