Enzo Smrekar naslednik Primoža Ulage

V kongresnem centru hotela Mons je danes potekala volilna skupščina Smučarske zveze Slovenije. Po otvoritvi nekaj pred 18. uro in preveritvi sklepčnosti je sledila potrditev spremenjenega dnevnega reda. Predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) je nato predlagal delovno predsedstvo, čemur je sledila izvolitev le-tega. Temu je sledilo predlaganje zapisnikarja, overitelja zapisnika, verifikacijske komisije in volilne komisije s strani delovnega predsedstva in nato potrditev tega predloga. Nato smo bili priča predstavitvi kandidata za predsednika SZS, Enza Smrekarja in njegovi izvolitvi za naslednje štiriletno obdobje. Tako je Smrekar še formalno postal naslednik Primoža Ulage. Na skupščini je bilo prisotnih 294 članov (od 365), za novega predsednika pa jih je glasovalo 289. Na naslednji seji izvršilnega odbora bodo obravnavali njegov predlog, da na podpredsedniško mesto stopita Petra Majdič in Drago Bahun.


Predsednik SZS je postal Enzo Smrekar [foto: GEPA]

Dozdajšnji predsedniki SZS (od leta 1991 naprej)
Danilo Dougan, Niko Belopavlovič, Janez Kocijančič, Janez Zajc, Stane Valant, Tomaž Lovše, Primož Ulaga in Enzo Smrekar

Člani nadzornega odbora so postali Friderik Likavec, Matjaž Kranjc, Viktor Vauhnik, Rok Cuderman in Drago Kavšek, člani častnega razsodišča pa Benjamin Zagorc, Franc Rojko in Luka Podjed. Za tem so sledile predstavitve kandidatov za predsednike Zborov in njihova izvolitev.


Delegati na skupščini [foto: GEPA]

Izvoljeni so bili Dušan Gorišek (Zbor za alpske discipline), Srečo Barbič (Zbor za biatlon), Samo Štante (Zbor za deskanje na snegu), Branko Krašovec (Zbor za smučanje prostega sloga), Ljubo Jasnič (Zbor za skoke in nordijsko kombinacijo), Janez Vodičar (Zbor za tek na smučeh) in Tomaž Pogačar (Zbor za telemark).

Leave a Comment