Fabjanova prva v kvalifikacijah, končala na 21. mestu

Norvežanka Marit Bjorgen je na današnjem šprintu v prosti tehniki v finskem Lahtiju morala priznati premoč Američanki Kikkan Randall, ki je v kvalifikacijah dosegla šele 11. čas. Tretja je bila Slovakinja Alena Prochazkova. Vesna Fabjan je v kvalifikacijah dosegla najhitrejši čas nato pa končala na 21. mestu. Katja Višnar je po 24. kvalifikacijskem času, dosegla končala kot 19. Alenka Čebašek je obstala v kvalifikacijah na 44. mestu.

Fabjanova je tekla v prvi četrtfinalni skupini, vodila do polovice 1,5 km dolge proge v cilj pa pritekla kot peta. “Ne morem biti zadovoljna z 21. mestom, po 1. času kvalifikacij, imela sem lepo priložnost za dober rezultat, že zjutraj sem čutila da je to moj dan. V četrtfinalu nisem imela konkurenčnih smuči, punce so se odpeljale mimo mene, vendar sem se kljub temu trudila do konca. Enostavno nisem mogla narediti več kot sem,” je razplet tekme komentirala Fabjanova.


Vesna Fabjan s šprintom v Lahtiju ni zadovoljna [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Višnarjeva je tekla v drugi četrfinalni skupini, bila na čelu četrtino proge v ciljni ravnini pa ni uspela priti naprej in je prečkala ciljno črto kot četrta.”Danes ni bilo najbolje, v četrtfinalu sem lepo šla s konkurentkami, vendar nisem imela konkurenčnih smuči, izgubila sem osrednje mesto in na tako kratki progi je bilo težko pridobiti si izgubljeno mesto. Sem razočarana, ker sem na takih progah bila že boljša. Pred mano sta še dva klasična sprinta, ki se jih že zelo veselim,” je povedala Višnarjeva.

Med moškimi se je zmage razveselil Šved Emil Joensson, na zmagovalnem odru pa sta se mu pridružila Norvežana Ola Vigen Hattestad in Finn Haagen Krogh.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti (m)


Leave a Comment