Fabjanova v finalu, vse Slovenke v točkah

Švicarski Davos je bil danes srečni kraj za naše reprezentantke v teku na smučeh, saj so se vse štiri tekmovalke uvrstile v izločilne boje. Vesna Fabjan je z uvrstitvijo v finale poskrbela za navijaško napetost vse do konca, ko je prečkala ciljno črto kot peta. Katja Višnar je s sedmim kvalifikacijskim časom obstala v četrtfinalu in nato osvojila končno 14. mesto. Višnarjeva sicer ni bila zadovoljna s končnim izkupičkom: “Danes ni bilo dobro, v zadnjem ovinku sem izgubila boj za naprej, dala sem prostor sotekmovalkam in s tem je bil dan zame končan. Take napake niso ‘fajn’, nisem zadovoljna, edino kar šteje je dobra forma,” je povedala Katja.


Vesna Fabjan je prišla vse do finala [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Alenka Čebašek je po osmem času kvalifikacij v peti četrtfinalni skupini osvojila četrto mesto in nato končala dve mesti za Višnarjevo, na 16. mestu. “Zadovoljna sem, super je da sem osvojila normo ter da imamo sedaj 3 punce normo za olimpijske igre, izpolnila sem prvi cilj sezone sedaj pa korak k višjim ciljem,” je po prvem osvojenem cilju sezone menila Alenka. Debitantka Nika Razinger je s končnim 26. mestom osvojila svoje prve točke za svetovni pokal s sicer 16. časom kvalifikacij. “Po tihem sem upala, da bom blizu trideseterice, a zdaj sem več kot vesela, ful je fajn tekmovat s puncami, ki so najboljše. Rabim še kilometrino za svetovni pokal, ker me je v drugem krogu že pobralo, drugače sem pa zelo zadovoljna, noro je,” je bila presrečna Razingerjeva.


Na prvi tekmi je Nika Razinger osvojila točke [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Nepremagljiva je bila ponovno včerajšnja zmagovalka Norvežanka Marit Bjorgen, pred Američanko Kikkan Randall in Nemko Denise Herrmann.

Današnji ekipini uspeh pomeni tudi to, da smo skupaj z Norvežankami in Američankami imeli vse tekmovalke med top 30. Vesni se še nekoliko pozna, da ji manjka tekem, zato bo štartalu na Touru, Alenka je izpolnila olimpijsko normo, Nika pa je na debiju osvojila prve točke, kar je zanjo odlična vzpodbuda. Lahko rečem, da je dober vikend za nami, sedaj nam bo lažje zaradi norm, bolj bodo dekleta sproščene zato bo tudi lažje narediti korak višje,” je povedal glavni trener Marko Gracer.


Rezultati: Svetovni pokal.: Davos :. Sprint (ž)


Leave a Comment