Fak brez svetovnega prvenstva


Teja Gregorin lahko poseže po visokih mestih [foto: Tomaž Šušteršič]

Dva tekmovalca in tri biatlonci so na poti v ruski Tjumen, kjer bo od četrtka do nedelje na sporedu poletno svetovno prvenstvo v biatlonu. Ekipa je iz češke Prage ravnokar odšla na skoraj 3500 kilometrov dolgo pot s čarterskim letom.

Slovenske barve bodo v Tjumenu branili Klemen Bauer, Lenart Oblak, Teja Gregorin, Andreja Mali in Urška Poje, medtem ko najboljšega slovenskega biatlonca Jakova Faka na tekmovanju ne bo, saj se je strokovno vodstvo odločilo, da tekme v tem pripravljalnem obdobju zanj ne bi bile koristne. Stroške odprave krije organizator, ki je za najboljše reprezentance sveta pripravil preizkušnje v mladinski in članski kategoriji. Najprej bodo prišle na vrsto mešane štafete, v petek in soboto sledijo šprinterske preizkušnje, v nedeljo pa še zasledovalne.


Slovenski biatlonci so opravili kvalitetne priprave [foto: Tomaž Šušteršič]

Ekipa je v zadnjih dneh sicer trenirala na Pokljuki, kjer so bili na sporedu dnevni treningi, saj so se fantje in dekleta v domačo bazo vozili od doma. Glavni trener A reprezentance Uroš Velepec je dejal, da je najbolj zadovoljen s pripravami v francoskem Bessansu, da pa so bili tudi zadnji treningi uspešni ter da rezultati na prvenstvu niso v ospredju zanimanja, temveč je najpomembnejša ocena stanja pripravljenosti.

O prihajajočih dneh v Tjumenu, kjer vlada pravo poletje, saj se temperature čez dan dvignejo na 30 stopinj Celzija, je še dejal: “Na tekmah bomo videli pri čem smo. Videli bomo čase streljanja, koliko časa tekmovalci porabijo do prvega strela in natančnost streljanja. Nekateri bodo prilagajali položaj pri streljanju in zdaj bomo videli kako se bodo odrezali pod fizičnim in psihičnim stresom. Dneva pred prvo tekmo bomo seveda izkoristili za treninge, v petek bodo ti malo lažji, drugače pa bomo trdo trenirali in tekmovali.

Leave a Comment