Fak lačen uspehov na Pokljuki

Vreme organizatorjem tretje postaje svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki ni najbolj naklonjeno, a prizorišče je kljub temu zgledno pripravljeno. Proga je obložena s 35 centimetrov debelo snežno podlago in nared za jutrišnji uradni trening.


Slovenska biatlonska reprezentanca [foto: Anže Kacin / OK Pokljuka]

Ekipa več desetih ljudi je zadnjih nekaj tednov intenzivno delala na pripravi prizorišč. Od marca nam je ostalo 1.500 kubikov snega v deponiji in do sedaj smo imeli samo eno dovolj mrzlo noč, da smo izdelali normalne količine umetnega snega. Do začetka tekmovanja si bomo prizadevali dodati še nekaj umetnega snega in s tem ugoditi tudi najzahtevnejšim športnikom,″ je o težavnih razmerah dela na današnji novinarski konferenci dejal podpredsednik organizacijskega odbora Peter Zupan.
Da je stadion na Rudnem polju kljub konstantnim temperaturam nad ničlo izvrstno pripravljen je po prvem jutranjem treningu potrdila tudi dobitnica bronaste olimpijske kolajne v Sočiju Teja Gregorin. ″Proge so izvrstne – široke in dobre za prehitevanje. Upam, da bom to izkoristila in prehitela čim več tekmic, saj na Pokljuki ciljam na zmagovalni oder,″ je pričakovanja na domačem poligonu razkrila naša najuspešnejša reprezentantka.


Na Pokljuki so biatlonci preizkusili progo [foto: Anže Kacin / OK Pokljuka]

Enako ambiciozne načrte ima tudi Jakov Fak, tretji na zasledovalni tekmi minuli konec tedna v Hochfilznu: ″Vsi si želimo pred domačim občinstvom narediti največ kar zmoremo ter sebi in gledalcem polepšati prihajajoče praznike. Z začetkom sezone sem zadovoljen in moja želja je osvojiti najvišjo stopničko v skupnem seštevku, ne le na Pokljuki,″ je novih zmag lačen Fak. Slednjega naj bi na pokljuški planoti bodrili številni navijači iz rodnega Mrkopalja, vsega pa naj bi si tekmo ogledalo med 15.000 in 20.000 gledalcev.

Obiskovalcev bo nekoliko manj kot marca, saj imajo božični prazniki v nemško govorečih državah velik pomen,″ ocenjuje generalni sekretar Tomaž Šušteršič, ki na stadionu pričakuje pretežno navijače iz Rusije, skandinavskih dežel ter seveda sosednje Italije, Hrvaške in Slovenije. Ti si bodo lahko v četrtek in petek na Pokljuki ogledali ženski in moški sprint, v soboto je za oboje predvidena zasledovalna tekma, v nedeljo pa preizkušnja s skupinskim startom.

Leave a Comment