Fak zaključil prvenstvo brez nastopa, Bauer z 21. mestom

Biatlonci so se z današnjo tekmo s skupinskim štartom poslovili od svetovnega prvenstva v Ruhpoldingu. Edini slovenski predstavnik je bil Klemen Bauer, ki je zasedel 21. mesto.

Najzanimivejša biatlonska preizkušnja je potekala v deževnem in skrajno neprijetnem vremenu, kar je tekmovalcem povzročilo še nekaj dodatnih težav. V teh razmerah se je najbolje znašel Francoz Martin Fourcade, ki odhaja s prvenstva s tretjo zlato kolajno. Čeprav sta mu ostali nepokriti dve tarči (0,1,1,0), je za seboj pustil švedski dvojec, Björna Ferryja (0,0,0,0) in Fredrika Lindströma (0,1,1,0).


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Klemnu Bauerju se je do prvega strelskega postanka uspelo prebiti na progi med deseterico, vendar je že po ležečem streljanju zaradi obiska kazenskega kroga zdrsnil na 17. mesto. Na vseh preostalih streljanjih mu je ostala nepobeljena še po ena tarča, strelišče je poslednjič zapustil kot 22., do cilja pa prehitel Nemca Greisa in končal tekmo na 21. mestu. “Serija enic s katero pa niti nisem tako nezadovoljen, saj sem letos stoje zgrešil tudi že po dvakrat ali trikrat na posameznem streljanju. Zelo pomembno je bilo, da bi v začetku zadel več, tako pa sem izgubil stik in visok tempo teka, ki ga ponavadi narekuje skupina v ospredju. Imeli smo vrhunske smuči, vendar je bila proga zaradi dežja zelo zahtevna, kar smo videli tudi po padcih. Uvrstitev morda resda ni bleščeča, lahko pa sem vseeno zadovoljen z nastopi na prvenstvu, ki so bili daleč najboljši do sedaj,” je zaključil Bauer.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Njegov nastop pa je iz hotelske postelje spremljal najboljši slovenski predstavnik s tega prvenstva Jakov Fak, ki se je namesto s tekmeci boril s povišano temperaturo in vnetimi sinusi. “Na žalost ostajam še brez ene tekme poleg moške štafete. Razočaran sem zaradi tega dejstva, vendar sem že zjutraj naredil polurni testni trening v mešanem režimu in ugotovil, da me je bolezen popolnoma iztrošila. Stanje kljub upanju niti približno ni bilo takšno, da bi lahko nastopil na tekmi kot je skupinski štart. Obžalujem, da se mi je to zgodilo v formi kakršno sem imel pred tem in morda nekoliko razočaral navijače doma, vendar ni bilo možno niti poizkusiti,” je potožil Fak.

Ob 16. uri se bo skupaj s tridesetimi najuspešnejšimi biatlonkami podala na progo še najboljša Slovenka Teja Gregorin. Ženski 12,5-kilometrski skupinski štart bo spustil zastor nad 54. biatlonskim svetovnim prvenstvom pod Bavarskimi alpami.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Ruhpolding :. Skupinski štart (m)


Leave a Comment