Fenningerjeva do veleslalomskega globusa

Anna Fenninger je v švicarskem Lenzerheideju dobila zadnjo veleslalomsko tekmo sezone in prejela mali kristalni veleslalomski globus. Pred začetkom tekme je imela Švedinja Jessica Lindell Vikarby le 14 točk prednosti pred kasnejšo dobitnico malega in velikega kristalnega globusa Anno Fenninger.

Na precej kratki progi je najboljši čas prve vožnje postavila Francozinja Anemone Marmottan, ob kateri je bila izpisana številka 59,33. Fenningerjeva je na drugem mestu zaostajala le 4 stotink sekunde, Švedinja Jessica Lindell-Vikarby pa je za vožnjo med 43 vrati porabila še 14 stotink dlje. Tina Maze je v cilj prišla s takrat trinajstim časom, ki je bil za 1,51 sekunde slabši od tistega Marmottanove, na tem mestu pa je ostala vse do konca uvodne vožnje.

V finalnem nastopu je Švedinja vozila nekoliko preveč previdno in ob prihodu v cilj ni prevzela vodstva, kasneje pa se je na progo podala Fenningerjeva, ki je finalni nastop odsmučala brezhibno in prehitela takrat vodilno rojakinjo Evo Mario-Brem. Tina Maze, ki je komaj čakala, da se sezona konča, je ostala brez točk na 16. mestu.

Tretje mesto v veleslalomskem seštevku je pripadlo Švedinji Marii Pietila Holmner.


Anna Fenninger [foto:GEPA]

“Mogoče bi bilo bolje, če bi ostala doma”

“Sezona je bila odlična, v Sočiju sem osvojila dve zlati olimpijski medalji in izpolnila vse cilje. Sedaj je sezone konec. S težavo sem opravila te zadnje tekme. Zato se tega konca sezone zelo veselim. Težko je bilo, ker v Areju že pred finalom nisem bila več v igri za veliki globus. Skušala sem se zbrati in narediti kaj več. Na superveleslalomu je še šlo, tretje mesto je bil dober izid, drugače pa ni bilo to, česar sem sposobna. Sama ne gledam toliko na izid kot na to, kako smučam. Želela sem si bolje smučati. Mislim pa, da bi bilo bolje, če ne bi nastopila na sobotnem slalomu. Ponoči sem bila zelo slaba, bruhala. Ni bilo prijetno, vseeno sem šla na start, a nisem imela moči in volje. Poleg tega je bila postavitev zelo težka. Mogoče bi bilo bolje, če bi sploh ostala doma,” je po tekmi dejala Mazejeva.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lenzerhide (veleslalom)


Leave a Comment