Filip Flisar do druge zmage v karieri

Nemški Bischofswiesen je gostil še eno tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu. Po včerajšnjem 17. mestu je Filip Flisar poskušal izboljšati rezultat, kar mu je uspelo več kot odlično.

Zelo dobro formo je prikazal že na dopoldanskih kvalifikacijah, kjer je postavil peti čas voženj. V osmini finala in v četrtfinalu je v cilj prišel kot najhitrejši, v polfinalu pa je zasedel drugo mesto. V velikem finalu se je spopadel s Kanadčanom Duncanom, Francozom Chapuisom in Švicarjem Fivo. Za seboj je pustil vse in se veselil druge zmage v karieri.


Filip Flisar [foto: Grega Stopar]

Trener Aljoša Planteu je takoj po prihodu Filipa v cilj dejal: “Včeraj je bilo na tekmi nekaj grde igre, nekaj prerivanja. Zelo sem bil zadovoljen že z njegovo vožnjo na treningu, tako da smo bili potem kar razočarani. Danes je smučal ‘na polno’ in naredil vse tako, kot je treba. V polfinalu je imel nekoliko sreče, saj je prišlo po startu do nekaj zmede, a je uspel napredovati. V finalu je odpeljal suvereno, brez problema je bil prvi.

Vodja discipline smučarski kros, Rok Dokl, je bil nad predstavo našega smučarja prav tako navdušen: “Filip se je znova odrezal odlično. S še enim izjemnim rezultatom je poskrbel za lepo popotnico za tekme, ki sledijo na Švedskem in v Švici.

Filip je do prve zmage na tekmi svetovnega pokala prišel pred mesecem in pol v francoskem Alpe d’Huezu, danes pa se je lahko ponovno veselil najvišje stopničke: “Včeraj me je tisti Italijan nekaj grabil in ga potem niso niti diskvalificirali. Šel sem ven v prvi rundi, tako da sem bil ‘fajn’ jezen za danes in ja, šlo je brez problemov, no nekaj sem jih imel v polfinalu,” je rekel Filip in na vprašanje ali lahko še izboljša trenutno četrto mesto v seštevku krosa odgovoril: “Ja, definitivno. Trenutno smučam dobro. Če še enkrat dobim medaljo bi lahko bil med tremi, kar je super. S četrtim mestom sem seveda že zadovoljen, a na teh tekmah se lahko hitro vse spremeni. Če bi bil še enkrat prvi in enkrat drugi bi lahko bil na koncu celo prvi. A bomo videli, glede tega se ne sekiram, gledam na posamično tekmo. Na vsaki poskušam odpeljati najbolje in se ne sekiram glede tega kateri bom v skupnem seštevku. Če bom dobro smučal bom dober, bomo videli.


Rezultati: Svetovni pokal .: Bischofswiesen
Izjava: Filip Flisar (.mp3)


Leave a Comment