Flander našel novega sponzorja


Rok Flander [foto: Oliver Klaus / FIS]

Za Roka Flandra so praznični dnevi minili precej delavno, saj ga že konec tedna čaka paralelni slalom v Bad Gasteinu. V začetku novega leta pa je s podpisom sponzorske pogodbe z enim največjih smučarskih centrov pri nas naredil še en pomemben korak, ki mu bo precej olajšal priprave na tekme svetovnega pokala pa tudi svetovno prvenstvo.

Ko sem se podal na samostojno pot in smo z ekipo uspešno prebrodili porodne težave, smo začeli razmišljati o trening bazi v domačem okolju, ki bi mi pozimi zagotavljala dobre pogoje za treninge in mi hkrati nebi bilo treba potovati v tujino. Moja želja je bil Krvavec in uprava tega smučišča je podprla naš projekt. Sedaj se skupaj podajamo novim uspehom naproti,” je zadovoljen povedal Flander, ki ima na gorenjsko smučišče zelo lepe spomine: “Pred dobrim desetletjem sva na Krvavcu z mojim bratom Benjaminom, pod okriljem Snowboard kluba Kranj in njenega predsednika Tomaža Jenka, naredila prve resne treninge v deskanju na snegu alpskega sloga. Tu sem imel vedno dobre pogoje za delo in verjamem, da bo tudi v prihodnje tako. Ker je smučišče le nekaj minut oddaljeno od mojega doma lahko zjutraj treniram na snegu, popoldne pa v športni dvorani v Medvodah in se tako maksimalno pripravim na tekme in spim v domači postelji. Prav številna potovanja v preteklih letih so mi zaradi moje alergije povzročala veliko težav.

Nekdanji svetovni prvak v paralelnem veleslalomu zadnje dneve že trenira na Krvavcu, kjer gosti kanadsko deskarsko reprezentanco. “S Kanadčani smo skupaj trenirali v Koloradu, sedaj so oni prišli v Slovenijo in se skupaj pripravljamo na tekmo v Avstriji. Pogoje imamo odlične, tudi moji gostje so zelo zadovoljni in še enkrat moram povedati, da sem srečen, ker lahko treniram na domačem smučišču,” je še dodal Flander, ki je minulo leto zaključil z zmago v svetovnem pokalu, nova tekma pa ga, kot že rečeno, čaka v nedeljo v Bad Gasteinu, kjer bo paralelni slalom.

Leave a Comment