Flisar brez sreče v italijanskem Innichenu

Po tekmah v Nakiski, Telluridu in Val Thorensu so se najboljši smučarji v krosu ustavili še v italijanskem Innichenu na zadnji tekmi letošnjega koledarskega leta. Boji za točke svetovnega pokala so potekali na 1278 metro dolgi progi Haunold, med 32. nastopajočimi v osmini finala pa je bil tudi en Slovenec, Filip Flisar. Ostali trije naši predstavniki so z nastopi končali v včerajšnjih kvalifikacijah. Blaž Ogorelc je bil namreč 54., Matej Adorjan 65., Alan Vidovič pa 72.

Že v osmini finala, ki se je začelo ob 11. uri, smo videli boje smučarjev, ki so šli na nož. Na razgibani progi, ki je dovoljevala mnogo smeri smučanja, smo spremljali prerivanja, padce in sodniške preglede voženj. Naš smučar je nastopil v zadnji, zelo močni skupini smučarjev, v kateri je bil drugi na včerajšnjih kvalifikacijah, Avstrijec Andreas Matt, ter Nemec Daniel Bohnacker in Avstralec Anton Grimus, ki sta včeraj postavila 15. in 31. čas.


Filip Flisar [foto: FIS/Facebook]

Padec usoden za nadaljnje boje

Filip, ki je na startu zasedal tretji najboljši položaj, je začel zelo dobro in prišel na drugo mesto, na kar je sledil prvi zavoj. Tu je tako kot v prejšnjih četverobojih prišlo do zapleta, iz katerega pa sta srečno odšla Bohnacker in Grimus. Matt se je namreč zapletel v smuči našega tekmovalca, na kar sta žal sledila padca in konec tekmovanja za oba.

Na koncu je do zmage prišel Švicar Alex Fiva, na zmagovalnem odru pa sta se mu pridružila še Bohnacker in Šved Victor Oehling Norberg. Flisar je zasedel 26. mesto in tako v skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda šesto mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen


Leave a Comment