Flisar do rezultata sezone, Ogorelc do uspeha kariere

Italijanski Innichen je gostil ženske in moške izločilne boje tekem svetovnega pokala. Slovenske barve je branila ena smučarka in dva smučarja, saj je bila naša ekipna na včerajšnjih kvalifikacijah 100-odstotno uspešna.

V lov za četrtfinalom se je prva podala Saša Farič, ki je nastopila v peti skupini skupaj s Čehinjo Andrea Zemanovo, Kanadčanko Georgio Simmerling in Nemko Julio Eichinger. Včeraj tretje uvrščena Čehinja je imela na začetku najboljše izhodišče, a proge ni uspela prevoziti, napredovanje pa žal ni uspela niti naša smučarka, saj je v cilj prišla kot tretja.

V moški konkurenci nas je najbolj zanimala tretja skupina osmine finala, v kateri sta bila poleg Švicarja Armina Niedererja in Norvežana Thomasa Borgea Liea tudi oba naša tekmovalca, Filip Flisar in Blaž Ogorelc. Blažev prvi nastop v izločilnih bojih svetovnega pokala se je končal s tretjim mestom, uspešna pa sta bila Flisar in Niederer.


Filip Flisar je prišel do najboljšega rezultata sezone [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Tema sta se v četrtfinalu pridružila še Kanadčan Brady Leman in Francoz Jonathan Midol, četrti in devetindvajseti iz kvalifikacij. Flisarju tokrat ni uspela vožnja, ki bi mu prinesla napredovanje v polfinale, saj je zasedel četrto mesto, medtem ko sta bila najhitrejša Leman in Niederer.

Filip je na koncu zasedel 16. mesto, kar je njegov najboljši rezultat sezone, po tem, ko je v Nakiski zasedel 29., v Val Thorensu pa 64. mesto. Do rezultata kariere je prišel Blaž s 23. mestom, isto mesto pa je zasedla tudi Saša. V ženski konkurenci je slavila Švicarka Fanny Smith, pri moških pa je bil najboljši Kanadčan David Duncan.

Vrhovnik: Lahko bi iztržili več

Primož Vrhovnik, trener A reprezentance v smučarskem krosu, je opisal dogodke na tekmi z naslednjimi besedami: “Saša je na treningu vozila super, v finalu pa startala sicer dobro, a potem bi se morala bolj postaviti za sebe in iti v prvi ovinek bolj odločno. Bila je na četrtem mestu, po zapletu druge in tretje smučarke, pa je bila na koncu tretja. Lahko bi iztržila več ampak rezultat je v redu. Filipu je start dobro uspel in je prišel naprej, Blaž je tudi dobro startal, a so izkušenejši fantje v prvem ovinku naredili svoje. Poskušal je napasti v zadnjem ovinku, a ni tvegal preveč, tako da je bil tretji. V drugo je Filip nastopil v močni skupini. Dobro je startal in polovico proge vozil na drugem mestu, a se mu je proti koncu za hrbet priklatil Švicar in mu zapeljal na repe smuči. Filip je moral bolj direktno v enega izmed ovinkov, tam ga je odneslo v nariti sneg, Švicar pa je ta ovinek speljal bolje. V zadnjem ovinku je poskušal priti naprej, a žal ni šlo. Sem zadovoljen s pristopom vseh, tudi Blaž je dokazal, da sodi med najboljše.

Jutri bodo imele tekmovalke in tekmovalci v Innichenu na sporedu naporen urnik. Ob 8:45 se začne trening, ob 9.30 pridejo na vrsto kvalifikacije, osmina finala pa se začne ob 13.30.


Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Innichen (ž)


Leave a Comment