FOTO: Kranjec ni vedel kaj lahko pričakuje od dresov


Robert Kranjec je zadnje uspehe nazdravil s penino [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenski skakalci so pretekli teden uprizorili izjemne uspehe. Robert Kranjec je na tekmah svetovnega pokala v poletih v norveškem Vikersundu v nedeljo slavil zmago, poleg tega pa je v soboto zasedel tretje mesto. Ekipa se je po zapletu na letališču že srečno vrnile v domovino in se v prihodnjih dneh odpravljajo na naslednje tekme v čeških Harrachov.


Mladinci in mladinke so bile deležne čestitk Roberta Kranjca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Čestitam vsem mladincem za vse medalje,” so bile prve besede Kranjca potem, ko je prav vsem tako mladinkam kot mladincem, čestital za osvojene medalje na mladinskem svetovnem prvenstvu. Znova pa je rojeni letalec podoživel uspešen vikend v Vikersundu: “Prvi dan nisem vedel, kaj pričakovati z novimi dresi. Nekako sem še preizkušal, kje so njihove meje. S tekmo v tekmo sem bil bolj sproščen. S Petrom sva bila nekako enako, oba sva potrebovala dva dni. V zraku se z novimi dresi vse skupaj hitreje odvija. Zadnji dan je bilo z vzgonskim vetrom dobro leteti, prej pa je bilo drugače. Videlo se je, da se z novimi dresi lahko leti varno. Po drugem nedeljskem skoku sem le čakal, kaj se bo izpisalo na semaforju. Zgoraj ne slišiš koliko so tekmeci skoči, tako da nisem vedel koliko so konkurenci pred mano skočili. Jurij in Peter sta prišla do mene in mi dejala, da bo dovolj za zmago. V Planici bo tekma v petek popoldne, zaradi česar bo nekoliko težje, saj je običajno veter v hrbet. Tako je pričakovati nekoliko krajše skoke. Morda bomo leteli kakšen meter višje v zraku. Nekaj podobnega je bilo tudi v Vikersundu, kjer smo nekoliko višje leteli. Da bi pa rekel, da je med skakalnicama blazna razlika, jo pa ni.

Janus je v Vikersundu užival

Poleg Kranjca sta se v nedeljo izkazala še Jurij Tepeš in Peter Prevc, ki sta si razdelila peto mesto. Ob takšnih uspehih ne preseneča, da je glavni trener Goran Janus nadvse užival na največji letalnici na svetu. “Za nami je fantastičen vikend,” je še dodal glavni selektor skakalne ekipe.


Peter Prevc in Jurij Tepeš sta si razdelila peto mesto [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

S Petrom sva bila cimra v Vikersundu, tako da sva se v sobi zmenila, da si bova delila peto mesto. Težje je reči, kaj se bo ta konec tedna v Harrachovu dogajalo. Vikersund mi leži, medtem ko na Češkem že nekaj časa nisem skakal. Je tudi nekoliko drugačna letalnica. Trenutne skoke bom prenesel v Harrachov in bom videl, kaj to pomeni,” si je pred nadaljevanjem sezone zaželel Jurij Tepeš. Peter Prevc se ob prvem stiku s skakalnico v Vikersundu ni najbolj spoprijateljil, zato je že mislil odpotovati domov: “Po skokih sem težko dihal. Ko pa se je tekma lepo izšla, pa je bilo veliko lažje. O dresih veliko ne morem povedati, saj sem večino skokov hitro zaključil in nisem jadral po zraku.


Fotogalerija: 29.01.2013, novinarska konferenca [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment