FOTO: Skakalci pripravljeni na novo sezono

V Ljubljani se je v prostorih generalnega pokrovitelja nordijskih disciplin Gorenja predstavila skakalna reprezentanca, ki bo barve Slovenije zastopala na uvodnih tekmah nove sezone svetovnega pokala, ki se začne v petek v finskem Kuusamu. Tja bodo odpotovali Peter Prevc, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Anže Lanišek, Domen Prevc in Jaka Hvala. Vsi navzoči so najbolj nestrpno pričakovali novice o pripravljenosti našega najboljšega minule zime Petra Prevca.


Skakalna reprezentanca za Kuusamo [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Če pustimo živčnost pri miru, pozitivna mora biti, moram povedati, da kar se tiče samih pogojev čez celo poletje, so bili super. Hvala Ljubu Jasniču in pisarni Tomaža Verdnika, da je stvar potekala tekoče, normalno. V zadnjih dveh tednih smo skakali na ledeni smučini v Kranju, kar je bilo tudi v redu. Kar se tiče pripravljenosti v primerjavi s prejšnjimi leti smo kot ekipa nekoliko boljši, a vemo, kakšne so prve tekme. Potrebno je biti miren, nekje se bo potrebno zasidrati in iz tega potem izhajati.” je bil skrivnosten glavni trener naših orlov Goran Janus. Ob poškodbi Roberta Kranjca ima Slovenija manjše možnosti za osvojitev pokala narodov, ki je velika želja celotne reprezentance. O tej tematiki Goran Janus pripoveduje takole: “Potrebno je iti po vrsti. Sezono je nekje treba začeti. Če enega ni, ga nadomesti drugi. Bomo videli. Konkretni cilj v pokalu narodov je uvrstitev do petega mesta, vemo kako so nacije izenačene. Moj cilj to še vedno ostaja.”

Lanska sezona že pozabljena

Recimo, da je lanska sezona že pozabljena,” so bile uvodne besede Petra Prevca zbranim novinarjem. Najboljši skakalec pretekle sezone je v nadaljevanju predstavil tudi dogajanje v zadnjih dnevih: “V zadnjih dneh je znova veliko dodatnih aktivnosti, nekaj jih je, ki bi morale biti že spomladi oz. poleti, a se je vse zamaknilo. Tisti, ki dela te razporede, bi se lahko malce zamenjal (smeh). Nekako vseeno najdem svoj mir. Malce na slabšem so tisti, ki z mano trenirajo in domači, ker sem ‘našpičen’, a upam, da se te tekme čim prej začnejo in da vidim, kje sem. Najprej se bo potrebno spoprijateljiti s snegom, čim lepše. Potem pa korak za korakom, bomo videli.

Po poškodbi Roberta Kranjca bo v novi sezoni najverjetneje drugi mož po kakovosti Jurij Tepeš, ki v zadnjem obdobju ni skakal najbolje: “Za enkrat še nimam začrtanih ciljev. Zadnja dva tedna v Kranju sem skakal slabše, upam da bo šlo v Kuusamu na snegu boljše. Sigurno bi si želel nekaj snega imeti že prej. Glede na to, da letos ni šlo skozi, se bo potrebno zadovoljiti s tem kar smo imeli. Material, smuči in ostala oprema mi odgovarja, tako da ostajam na enakih opremljevalcih.

Leave a Comment