Francoza najboljša v ekipnem šprintu, Jelenko in Oranič deveta

Nordijski kombinatorci so svetovno prvenstvo v Val di Fiemmu končali z ekipnim šprintom. Zlato medaljo sta osvojila Francoza Jason Lamy Chappuis in Sebastian Lacroix, ki sta na tekaškem delu (2 x 7,5 km) napadla iz četrte pozicije s 43 stotinkami zaostanka za Nemcema. Eric Frenzel in Tino Edelmann sta po padcu slednjega vendarle prišla do bronaste medalje. Srebro sta osvojila Avstrijca Bernhard Gruber in Wilhelm Denifl.


Mitja Oranič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenijo sta zastopala Mitja Oranič in Marjan Jelenko. Na skakalnici, kjer je tekmovalcem pihal dokaj močan veter v hrbet, je bolje nastopil Jelenko, ki je pristal pri 123,5 m, Oranič pa je zmogel le 109,5 m. Naša dvojica je tako po polovici tekme zasedala sedmo mesto, na tekaški del pa sta se podala z minuto in 13 sekundami zaostanka za Nemcema. Na tekaškem delu se po principu šprinterskih tekem tekmovalca izmenično tečeta kroge. Oranič in Jelenko sta v prvi polovici pridobila eno mesto, nato pa so jima nekoliko pošle moči tako da sta na koncu osvojila deveto mesto. “Servis je bil odličen. Ko vsi stopimo skupaj, se najde rešitev. Upam, da bo v bodoče tudi tako. Imamo dobre ljudi, ki znajo pripraviti smuči, vendar le, če imajo pravi material. Po skokih sva držala sedmo mesto, iz moje strani sem bil razočaran. Želel sem si, da bi z Marjanom štartala nekje med tretjim in petim mestom, da bi se lahko potegovala še za kaj več. Končno deveto mesto ni tako slab rezultat, predvsem po tem, ko smo zadnje tri dni vsi premlevali le o tem kaj narediti s smučmi. Nekoliko sem tudi prehlajen,” je dejal Oranič.

Tekma je potekala v pravih spomladanskih razmerah, pri plus 15 stopinjah Celzija. Na skakalnici smo naredili nekoliko premalo. Ves čas tekaškega dela smo se borili za osmo mesto, vendar nam je na koncu nekoliko zmanjkalo. Vedeli smo, da so Američani premočni, pred Italijani pa smo napravili premalo prednosti. Fanta sta se borila in sta dobro nastopila. Pohvalil bi servis, ki je v zadnjih dveh dneh garal. Zahvalil bi se tudi Fischerju, ki nam je posodil smuči za tekmo, da smo imeli vsaj dva para kvalitetnih smuči za tekmo,” je po tekmi razmišljal glavni trener Primož Triplat.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v petek s posamično tekmo v finskem Lahtiju. Pred slovensko ekipo počitka ne bo. Danes že zapuščajo svetovno prvenstvo, nato pa v sredo potujejo proti Finski.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Uradni rezultati


Leave a Comment