Freeride Battle Kanin: Med zmagovalci tudi Matevž Maček


Matevž Maček [foto: Urša Drofenik]

Na Kaninu se je s finalnim nastopom petdeseterice končalo mednarodno tekmovanje v prostem smučanju in deskanju Freeride Battle, kvalifikacijska tekma za svetovno serijo (Freeride World Tour).

Zmagovalci ‘bitke’ so postali Rusinja Ana Kankevič med smučarkami, Avstrijka Manuela Mandl med deskarkami, Nemec Dominik Hartl med smučarji in Slovenec Matevž Maček med deskarji.

Poleg Matevža je v finalu nastopilo še deset Slovencev. Navdušil je še domačin iz Bovca Matej Bradaškja s petim mestom v najštevilčnejši konkurenci smučarjev. Pri smučarkah je v svojem prvem tovrstnem nastopu bivša alpska reprezentantka Petra Robnik prav tako osvojila 5. mesto.

Šesti Freeride Battle se je na Kaninu tokrat prvič oba tekmovalna dneva veselil tudi zares lepega vremena, ki je omogočil izpeljavo celotnega programa, petkovega kvalifikacijskega in sobotnega finalnega nastopa. V kvalifikacijah je nastopilo 85 deskark, smučark, deskarjev in smučarjev iz sedemnajstih držav, v finalu pa petdeseterica najboljših.

Obakrat je bila prizorišče tekmovanja strmina pod Hudim vršičem nad progo Graben, z le malo prestavljenim krajem štarta in spremenjenimi mejami, znotraj katerih so nastopajoči lahko izbirali svoje linije in skoke. Razmere z različno trdim snegom od napihanega do zmrznjenega so bile manj idealne kot vreme. A nekaj sto gledalcev pod “bojiščem” je v sproščenem vzdušju vendarle videlo vrsto odličnih nastopov, ki so jih dvignili na noge in jim odprli grla. Najglasnejše podpore je bil seveda deležen domači heroj Bradaškja.


Rezultati: Freeride Battle .: Kanin


Leave a Comment