Freeride Battle se seli na konec marca

Zaradi trenutnih slabih snežnih razmer in prav tako neobetavnih vremenskih napovedi za naslednji teden so se prireditelji edinega tekmovanja v prostem smučanju in deskanju v Sloveniji, mednarodne tekme Kanin Freeride Battle by Nissan 2012, odločili prireditev s prvega marčevskega konca tedna prestaviti na 22. do 25. marec.


Anders Jacobsen [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

V zadnjih dneh je na Kaninu sicer na tako rekoč nič podlage zapadlo do pol metra novega snega, kar za izvedbo tekmovanja ni dovolj, pa še ta sneg utegne do prvotnega termina skopneti. “Zaradi interesa naših partnerjev, tekmovalcev ter lokalnega okolja ter seveda nas kot prirediteljev smo se odločili, da prireditve ne odpovemo temveč počakamo na sneg. Upamo da bo res zapadlo dovolj snega, da bomo lahko varno in kakovostno izvedli prireditev,” pravi vodja organizacije Jan Maček iz športnega društva Drča.

Novi okvirni spored tekmovanja, ki je tudi kvalifikacijske serije Freeride World Qualifier za uvrstitev v svetovno turnejo prostih smučarjev in deskarjev Freeride World Tour, je zdaj takšen:
Četrtek 22. 3. – prihod udeležencev
Petek 23. 3. – kvalifikacije, zvečer projekcija filma Tatranski loki z Davom Karničarjem
Sobota 24. 3. – finale, test Elan opreme, zvečer zabava
Nedelja 25. 3. – rezervni dan za primer slabih razmer

Leave a Comment