Frenzel do suverene zmage v Lillehammerju

Nemec Eric Frenzel je na podlagi odličnega tekaškega dela prišel do zmage na tekmi svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v norveškem Lillehammerju. Tudi njegov skakalnici del ni bil slab, saj je skakalnico zapustil kot drugi. Za drugo mesto sta se borila Japonec Akito Watabe (6. po skokih) in domačin Magnus Krog (4.). V ciljnem šprintu je bil boljši Krog, ki je tako tretjo posamično tekmo sezone končal na drugem mestu, Watabe pa je bil tretji.


Marjan Jelenko je bil najboljši Slovenec v Lillehammerju [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Podobno včerajšnji tekmi je tudi tokrat Marjan Jelenko bolje opravil na skakalnici. Pred 10 kilometrsko tekaško preizkušnjo je imel dobro izhodišče. Bil je deveti. V prvem delu je Zrečan tekmece lovil, nato pa je pričel za njimi zaostajati in v cilj pritekel kot 17. (+2:35,0). Izven dobitnikov točk sta ostala Mitja Oranič (+3:59,8) na 34. in Gašper Berlot (+4:04,8) na 35. mestu.

Po skokih je sicer vodil Rus Evgeniy Klimov (na koncu 38.), ki je imel šest sekund prednosti pred Frenzlom. Tretji je bil Norvežan Haavard Klemetsen (na koncu deveti), ki se je na tekaški del podal s 33 sekundami zaostanka. Jelenko je bil deveti, Berlot 33. in Oranič 45.

Kombinatorci se sedaj selijo v osrednjo Evropo, saj jih prihodnji teden čakata tekmi v avstrijskem Ramsau.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehamer


Leave a Comment