Frenzel suvereno do zlata med kombinatorci

Nordijski kombinatorci so se na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmu preselili na veliko skakalnico, kjer so se danes pomerili na posamični tekmi. Na skakalnici je najbolje nastopil Nemec Eric Frenzel, kateremu je uspel najboljši skok 138,5 m. Na deset kilometrsko preizkušnjo se je podal s 14 sekundo prednostjo pred drugouvrščenim Avstrijcem Christophom Bielerjem in 25 sekundo prednostjo pred tretjeuvrščenim Japoncem Yoshito Watabejem.


Eric Frenzel je suvereno opravil s konkurenco [foto: OK Val di Fiemme]

Marjan Jelenko je znova nastopil odlično, saj je njegovih 130,5 m zadostovalo za deveto mesto. Za Frenzelom pa se je na tekaški del podal s 53 sekundnim zaostankom. Gašper Berlot (117,0 m) je držal 23. mesto, njegov zaostanek pa je bil 2:06, nekoliko slabše je po prvem delu kazalo Mitji Oraniču (110,0 m; 2:50 s zaostanka) na 38., in Jožetu Kameniku (100,0; 4:06) na 53. mestu.

Nekonkurenčni material vzrok za odstop Jelenka in Oraniča

Na tekaškem delu je Frenzel napadel in imel na polovici proge pred zasledovalno skupino 11 tekmovalcev že več kot 48 sekund prednosti. Žal v tej skupini ni bilo Marjana Jelenka, ki je po polovici teka zdrsnil na 24. mesto. V nadaljevanju je Frenzel le še stopnjeval svoj nastop in se tako v cilju razveselil lepe zmage in naslova svetovnega prvaka. Do srebra je prišel šesti po skokih Avstrijec Bernhard Gruber (+36,7), bron pa je osvojil Francoz Jason Lamy Chappuis (+37,2)


Gašper Berlot je bil najboljši Slovenec [foto: OK Val di Fiemme]

Marjan Jelenko in Mitja Oranič sta hitro po polovici proge odstopila, Berlot je na koncu zasedel 40. mesto, Kamenik pa je bil 48.

Celotna ekipa je imela slabe smuči. Ostali tekmovalci so imeli slabe smuči pa jih nismo uspeli držati. Danes ni bilo možnosti. Dokler ne bomo dobili boljšega materiala, ne moremo konkurirati. Zraven smo lahko le ob konkurenčnih smučeh, kar smo že dokazali. Če pa jih nimamo, pa ne moremo nič. Na skakalnici smo sicer nastopili solidno. Jože je v poskusni seriji skočil solidno, nato pa nekoliko slabše. Gašper je na skakalnici lepo napredoval,” je razplet tekme pokomentiral glavni trener Primož Triplat.

V petek imajo kombinatorci na sporedu trening, v soboto pa še zadnje dejanje prvenstva – ekipni šprint. Triplat se bo tekom jutrišnjega popoldneva odločil ali se bodo sploh podali na tekmo, saj ob podobnih razmerah nima smisla po nepotrebnem trošiti moči.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Val di Fiemme :. Uradni rezultati


Leave a Comment