Gal Jakič na Aljaski ni končal smuka


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik]

Po izrednih uspehih našega edinega reprezentant v alpskem smučanju invalidov, udeleženca lanskoletnih paraolimpijskih iger v Vancouvru, Gala Jakiča v veleslalomu (peto in šesto mesto), ter največjega uspeha v zgodovini alpskega smučanja invalidov, ko je zasedel fantastično drugo mesto v slalomu na strminah olimpijskega in paraolimpijskega Park Cityja v ZDA, se je severnoameriška tekmovalna karavana (NorAm) preselila na strmine Alyeske na Aljaski.

Žal pa je Gal Jakič tekmovanje začel neuspešno. Kljub solidni uvrstitvi na uradnem treningu smuka, kjer je zasedel 14. mesto, tekmovanja v tej disciplini ni končal zavoljo padca. Pri tem si je poškodoval nos in ramo. Po zdravniškem pregledu se je, kljub poškodbi, odločil nadaljevati tekmovanje v vseh ostalih štirih disciplinah. V superveleslalomu, ki je na sporedu že jutri, superkombinaciji, veleslalomu in slalomu.

Tekmovanja na Aljaski, ki poteka pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja (IPC Alpine Skiing) se udeležuje 32 tekmovalcev iz devetih držav sveta. Na smuku je zmagal Američan Chris Devlin Young, pred Jasminom Bamburom iz Srbije, tretji pa je bil Američan Tyler Walker.

Leave a Comment