Gal Jakič zasedel 12. in 13. mesto na uradnem treningu smuka


Gal Jakič [foto: Klemen Zibelnik]

Gal Jakič, slovenski reprezentant v alpskem smučanju invalidov in udeleženec lanskoletnih Paraolimpijskih iger v Vancouverju, je v četrtek in petek (10. in 11.2.) v Kimberleyu Alpine Resortu v Kanadi opravil uradna treninga v smuku in s startno številko 44 zasedel 12. ter 13. mesto. Tekmovanja NorAm v hitrih disciplinah, ki poteka pod okriljem Mednarodnega Paraolimpijskega Komiteja (IPC Alpine Skiing) se udeležuje 48 tekmovalcev iz 12 držav sveta.

Danes, v soboto, pa bo Gal Jakič, v močni mednarodni konkurenci s štartno številko 40, nastopil kar v dveh smukih, prvi z začetkom ob 10.30 in drugi ob 12.30 uri po lokalnem času. V nedeljo pa se bo pomeril še na dveh superveleslalomih.

Po tekmovanju v Kimberleyu, se Gal Jakič vrača na trening v Winter Park, Colorado, ZDA, kjer sicer letošnjo zimo trenira skupaj z najboljšimi severnoameriškimi in nekaterimi evropskimi tekmovalkami in tekmovalci v enem svetovno najboljšem tekmovalno-trenažnem zimskem centru NSCD (National Sport Center for Disable). Na koledarju tekmovanj do konca sezone ima še nastop na tekmi NorAm v Park City, ZSA (9.-12. marec) v slalomu in veleslalomu. Sezono pa namerava zaključiti z nastopom na odprtem državnem prvenstvu ZDA na Aljaski (21.-27.3.2011) in sicer v vseh petih disciplinah.

Leave a Comment