Gašper Čavlovič najboljši “Stari orel”

V soboto, 18. maja, je Nordijski smučarski klub Tržič Trifix v skakalnem centru v Sebenjah v lepem sončnem vremenu organiziral že tradicionalno tekmovanje “Stari orli”. Tekmovanje je bilo namenjeno nekdanjim tekmovalcem v smučarskih skokih, ki so že zaključili svojo športno kariero in se ob tem želeli po mnogih letih “suše” ponovno preizkusiti na smučarski skakalnici s kritično točko pri 24 metrih. Vsi tisti, ki pa so si prireditev ogledali, pa so imeli kaj videti, vzdušje in vnema po letenju na skakalnici ter zabavi je bilo namreč na vrhuncu.


Utrinek iz predavanja [foto: SK Snežnik Ilirska Bistrica]

Ni pa manjkalo tudi naših najboljših nekdanjih reprezentantov z največjimi dosežki in uspehi v smučarskih skokih in sicer Primož Peterka, Matjaž Zupan, Robert Meglič in še mnogi drugi. Tekmovanje je imelo prav posebna pravila, pri čemer je moral skakalec za najvišjo oceno v 1. seriji doseči točno 25 metrov, v 2. seriji pa skočiti točno toliko metrov, kot so napovedali gledalci. Skratka celotna prireditev je bila zelo zanimiva in zabavna.

Med vsemi je bil najbolj natančen Gašper Čavlovič, drugo mesto je pripadlo Matjažu Zupanu, tretje pa Rolandu Kaligaru. Z daljavo dneva pa se lahko pohvali Primož Peterka, ki je v drugo pristal pri 28,0 m. Najuspešnejši slovenski skakalec je na koncu pristal le na 13. mestu.


Rezultati: Stari orli


Leave a Comment