Gloria Kotnik do rezultata kariere

Po včerajšnjem paralelnem veleslalomu je v italijanski Carezzi danes prišel na vrsto še slalom. Popotnica za današnje slovenske nastope je bila več kot odlična, saj sta včeraj z izjemnima nastopoma ljubitelje deskanja razveselila Žan Košir in Rok Marguč, ki sta osvojila drugo oziroma četrto mesto.

Današnji tekmovalni spored se je začel ob 10. uri s kvalifikacijami na progi Pra di Tori, razplet pa je bil vsaj kar se tiče slovenskih uvrstitev v izločilne boje isti kot včeraj. Z drugim časom kvalifikacij je ponovno blestel Košir, lepo presenečenje pa smo videli v ženski konkurenci. Gloria Kotnik je namreč postavila deveti čas voženj in se sedmič v karieri uvrstila v osmino finala.


Gloria Kotnik je prišla do rezultat kariere [foto: Miha Matavž/FIS]

Zelo blizu nadaljnjim nastopom v Italiji sta bila oba Roka, Flander in Marguč. Prvi je zasedel 19. mesto in za finalom zaostal le 15 stotink, drugi pa se je uvrstil mesto nižje s štirimi stotinkami slabšim časom od reprezentančnega kolega. Izidor Šušteršič je bil 33., Tim Mastnak 38., Jernej Demšar pa 52.

Finalne vožnje so prišle na vrsto ob 14:00, prvi dvoboj, ki nas je zanimal, pa je prišel na vrsto v ženski konkurenci in sicer med Kotnikovo in Italijanko Nadyo Ochner. Naša deskarka se je na 340 metrov dolgi progi dobro borila, a žal v cilj prišla decet stotink sekunde za Ochnerjevo. Ta je nato nadaljevala z nastopi vse do malega finala in na koncu zasedla četrto mesto.

Košir se je najprej pomeril z Rusom Stanislovom DetkovomSimon Schoch, ki je bil tokrat boljši od našega deskarja ter med 25. vrati na progi prebil ravno toliko stotink manj. Košir je po zaslugi odličnega časa iz kvalifikacij na koncu zasedel peto mesto, medtem ko je bila Kotnikova deveta, s čimer je dosegla svojo najboljšo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Carezza (m)
Rezultati: Svetovni pokal .: Carezza (ž)


Leave a Comment