Goran Janus sprejel zanimivo odločitev

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance, Goran Janus, je po treningih v Oberstdorfu in domačem Kranju na ledeni smučini že določil sedem skakalcev, ki bodo Slovenijo zastopali na uvodnih tekmah svetovnega pokala prihodnji konec tedna v poljski Wisli.


Glavni trener Goran Janus je sporočil potnike za Wislo [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Naši orli so po koncu poletne sezone in državnem prvenstvu v Kranju odšli na aktivni oddih na Tenerife, nato pa so se hitro znova vrnili na skakalnice. Natančneje v nemški Oberstdorf, kjer zdaj že tradicionalno opravijo prve skoke na ledeni smučini pred novo sezono. Tudi tokrat je bilo tako, po trening kampu v Nemčiji pa so včeraj popoldne in danes dopoldne prvič preizkusili še ledeno smučino v Kranju. Goran Janus je hitro določil sedmerico, ki bo dobila priložnost na prvi postojanki letošnje sezone svetovnega pokala v poljski Wisli. Na Poljsko bodo prihodnji teden odpotovali Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek, Tilen Bartol in poletni državni prvak Timi Zajc, ki bo tako tudi debitiral na tekmah najvišjega nivoja.

Skakalce v Wisli prihodnji konec tedna najprej čakajo kvalifikacije, nato sobotna ekipna tekma pod žarometi in še nedeljska posamična tekma, prva takšna v letošnji olimpijski sezoni.
Svetovni pokal se bo prvič začel v Wisli, karavana se bo nato podala proti severu Finske, v Kuusamo.

Program v Wisli

Petek, 17. november 2017
16:00 Uradni trening (2 seriji)
18:00 Kvalifikacije

Sobota, 18. november 2017
15:00 Poizkusna serija
16:00 Ekipna tekma

Nedelja, 19. november 2017
14:00 Poizkusna serija
15:00 Posamična tekma

Leave a Comment