Gregorinova dvanajsta na posamični tekmi

Prvo žensko tekmo sezone, 15-kilometrsko posamično preizkušnjo je najboljša Slovenka Teja Gregorin končala na 12. mestu. Pod žarometi je v Östersundu slavila Belorusinja Darya Domracheva.

Gregorinovi se strelski nastopi niso izšli po načrtih. Še posebej zadnje streljanje stoje, ko je tudi že močno pihal veter, dva izstreljena naboja nista zadela tarč. Njen skupni strelski izkupiček (0,1,1,2) ji je prinesel štiri kazenske minute pribitka in s takšnim zaostankom je dvanajsto mesto celo zelo dober dosežek.”Malo je rosilo ob začetku in tudi začela sem bolj rezervirano, da bi prihranila moči za zaključek tekme. Tek se je izkazal kot zelo konkurenčen, sem pa sposobna biti še boljša. Streljanje stoje pa mi je povzročalo težave že na zadnjih treningih. Leže bi sicer morala zadeti vse tarče, vendar je bila tista druga tarča po tretjem streljanju nekoliko prepoceni zgrešena. Za danes je to realna slika in glede na strelski dosežek, moram biti kljub vsemu zadovoljna z rezultatom,” je po tekmi ocenila svoj nastop Teja Gregorin.

Andreja Mali je bila strelsko neuspešna šestkrat (1,2,2,1) in za šprinterko njenega kova, je bilo to preveč za uvrstitev med prejemnice točk svetovnega pokala. Zasedla je 42. mesto.


Teja Gregorin [foto: Tomaš Šušteršič]

Veter povzročal preglavice

Slovenske ženske nastope je strnil tudi glavni trener Uroš Velepec: “Pri Teji je bil tek takšen, kot je moral biti in tudi z izborom in pripravo materiala smo imeli srečno roko, kar se je poznalo na progi. Po tekmi IBU pokala je bila Teja morda celo malo prestrašena zaradi svojega nastopa, vendar ji je šlo takrat res vse narobe in to je ovrgla danes. Odličen tek predvsem v zadnjem krogu, kar je pokazala tudi z zmanjšanjem zaostanka za Neunerjevo. Pogoji za streljanje pa prav gotovo niso bili najboljši, kar kaže relativno veliko število nezadetih tarč med prvo deseterico. Žal je temu podlegla tudi Andreja, ki ni zmogla izkoristiti pogojev na strelišču, s šestimi zgrešenimi tarčami pa si na 15-kilometrski tekmi tudi ne more obetati več kot je dosegla.

Podobno kot včeraj pri moških je bila tudi danes zmagovalka Domracheva (1,1,0,0) za več kot minuto boljša od drugouvrščene domačinke Anne Marie Nilsson (1,0,0,0). Tretjeuvrščena Nemka Magdalena Neuner pa je zmago iz rok izpustila po zadnjem strelskem nastopu (0,1,0,2).

Biatlonsko prizorišče nad jezerom Storsjön bodo jutri na popoldanski tekmi spet zavzeli biatlonci. 10-kilometrski šprint ob 16.15 uri bo odkril še zadnje tančice v moški konkurenci. Tudi z udeležbo vseh slovenskih predstavnikov Jakova Faka, Klemna Bauerja, Janeza Mariča, Vasjo Rupnikom in Petrom Doklom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Östersund :. Posamična tekma (ž)


Leave a Comment