Gregorinova napredovala na 25. mesto, Domračeva najboljša

Veliko število navijačev na Pokljuki – dobrih 5000 – je ponovno spremljalo razburljivo tekmo BMW IBU svetovnega pokala v biatlonu. Dekleta so se spopadla na 10-kilometrski zasledovalni preizkušnji, na kateri je imela najboljše izhodišče Čehinja Gabriela Soukalova, edina slovenska predstavnica pa je bila Teja Gregorin, ki se je na pot podala minuto in pol kasneje.

Vodilna biatlonka je boj za stopničke izgubila že na prvem streljanju, kjer je zgrešila trikrat, kar pa so seveda znale dobro izkoristiti njene tekmice. Kar nekaj jih je streljalo 100-odstotno, med njimi tudi Belorusinja Darja Domračeva, ki je bila nato strelsko natančna tudi na dveh naslednjih postajah. Pred zadnjim streljanjem si je nabrala že veliko prednost pred zasledovalkami, nato pokrila še štiri tarče ter mirno odtekla čez ciljno črto ter do druge zmage letos.


Teja Gregorin [foto: Anže Kacin/OK Pokljuka]

Najbolj se ji je približala Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je zgrešila le en strel na drugem postanku, v cilju pa je osvojila drugo mesto z desetimi sekundami zaostanka za Domračevo. Boj za tretje mesto je bil razburljiv do samega konca, saj je stopničke osvojila Ukrajinka Valj Semerenko, po tem, ko je za nekaj deset centimetrov ugnala Italijanko Dorotheo Wierer.

Gregorinova je z nastopom začela odlično, saj je zadela vseh pet tarč, kar jo je popeljalo z začetnega 34. mesta na 22. Žal pa roka ni bila tako mirna ob naslednjih treh strelskih nastopih, kjer je bila 80-odstotna. Vseeno se je borila do zadnjega metra, s 26. najboljšim čas teka pa je bila uvrščena na končno 25. mesto.


Najboljše biatlonke na zasledovalni preizkušnji [foto: Anže Kacin/OK Pokljuka]

Teja je kmalu po prihodu čez ciljno črto dejala: ″Moram biti zadovoljna s tem rezultatom, saj je forma takšna kot je. Iz te forme sem ven izvlekla maksimum. Bolj sem zadovoljna s tem nastopom kot pa s sprintom. Mogoče sem bila le malo jezna nase, ko sem zgrešila tisti zadnji strel v leže, ki me je spet potisnil nazaj v ozadje. Potem sem poskušala ostati zbrana do konca, sem pa zgrešila še dva strela. A vseeno mislim, da je bil nastop soliden.″ O zalogah energije za zadnjo tekmo na Pokljuki pa je nato dodala: ″Seveda je energije še dovolj, kako pa naj bo drugače pred domačo publiko.

V skupnem seštevku je vodstvo ohranila Finka, pred današnjo zmagovalko ima 59 točk prednosti, pred tretje uvrščeno Semerenkovo pa 74. Teja Gregorin je s 167 točkami ohranila 12. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal.: Pokljuka :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment