Gregorinova napredovala v trideseterico

Pri -16 stopinjah Celzija je sobota na Holmenkollnu nad Oslom namenjena zasledovalnim biatlonskim preizkušnjam. V ženski konkurenci je znova zmagala Nemka Magdalena Neuner. Teja Gregorin si je izborila novo uvrstitev med trideseterico, Andreja Mali pa je dosegla 33. mesto.

Obe slovenski predstavnici sta zgrešili po tri tarče, vendar je hitrejši Gregorinovi glede na uvrstitev v šprintu, uspelo napredovati za osem mest in dvanajstič v sezoni doseči trideseterico (0,1,1,1). Malijeva, ki je imela nekaj smole na drugem strelskem postanku, pa je glede na šprint nazadovala za tri mesta (0,3,0,0).


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Do streljanja stoje sem bila popolnoma zmrznjena, šele kasneje sem se ‘odtajala’. Tekmovalke smo bile trde in premražene, zaradi česar je bilo res težko streljati in še zadeti. Glede na zadnji nastop je napredovanje lepa novica, pa tudi v zadnjem krogu sem čutila, da sem tekaško spet močnejša in bolj konkurenčna. V skupinskem štartu bo šlo znova vse od začetka in s primernim streljanjem si želim poseči v najboljšo deseterico,” si od jutrišnjega nastopa obeta Teja Gregorin, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala trenutno zaseda 15. mesto.

Obe sta nastopili dokaj uspešno, če upoštevamo njune izhodiščne položaje. Še posebej napredovanje Gregorinove kaže, da v četrtek res ni imela najbolj uspešnega dneva. Tekaško je bila sprva še nekoliko zadržana, v zadnjem krogu pa je spet silovito pospešila in po strelišču pridobila še dve mesti. Trikrat je pustila po eno tarčo nedotaknjeno, s čimer se težko napreduje, njej pa je vseeno s tekom uspelo nadomeščati izgubljene sekunde v kazenskem krogu. Malijeva je imela žal težave na drugem streljanu, kjer je sprva zasedla strelsko mesto 1, na drugem streljanju pa 28. Pogoji so bili tako različni, da so zaradi vetra kar trije streli zgrešili tarče. Do konca tekme je sestavila odlično streljanje, vendar ni več zmogla do izhodišča,” je bil komentar glavnega trenerja Uroša Velepca.

Z drugo zaporedno zmago je Neunerjeva pred Domračevo in Bergerjevo spet povečala prednost v razvrstitvi svetovnega pokala. Z osemnajstimi zadetimi tarčami (0,1,1,0) je dosegla že 31. zmago kariere. Strelsko brezhibna Rusinja Olga Zajceva se je s šestega mesta zavihtela na drugega, tretjega pa je osvojila Belorusinja Darja Domračeva, ki je pustila nepokriti dve tarči (0,2,0,0).

Ob 15.15 uri bo 12,5-kilometrskem moškem zasledovanju šesto štartno pozicijo in dobrih 36 sekund zaostanka poskušal izboljšati Jakov Fak. Klemen Bauer bo štartal kot devetnajsti (+1:12,6), Janez Marič pa kot 56. (+2:29,2).


Rezultati: Svetovni pokal .: Oslo


Leave a Comment